Un proiect prin care dansul se insinueaza in oras, printre masini, claxoane, cladiri si statui. In urma sa raman pe film momentele in care sublimul se opune cotidianului si gratia se opune miscarii mecanice. Dancing City este nascocirea foto-video plasmuita in sincron de Carmen Lidia Vidu si Dani Ionita, sustinuti in capriciul lor de catre Redd's. Dancing City inseamna 4 orase cu incarcatura culturala puternica (Bucuresti, Cluj, Timisoara si Brasov), un regizor, un fotograf, balerini profesionisti, dansatori de dans contemporan, street danceri si fosti gimnasti. Iar de miercuri, 29 august, proiectul foto-video Dancing City va asteapta la Aiurart (strada Lirei nr. 21 din Bucuresti), un spatiu deschis mereu artei contemporane. Aici, Dancing City este descompus si recompus sub forma unor instalatii audiovizuale si interactive ce umplu spatiul galeriei de sunet si miscare. Inaintea vernisajului de miercuri (ora 19:00), regizorul Carmen Lidia Vidu si fotograful Dani Ionita spun povestea Dancing City, intr-un interviu pentru HotNews.ro.

Carmen Vidu si Dani Ionita in redactia HotNews.roFoto: HotNews.ro
  • Carmen Lidia Vidu si Dani Ionita, interviu pentru HotNews.ro (partea I):

  • Carmen Lidia Vidu si Dani Ionita, interviu pentru HotNews.ro (partea a II-a):

  • Clipul Dancing City:

Jurnalul Dancing City:

  • Dancing City inseamna, printre altele, un clip, sute de fotografii dintre care au fost selectate doar cele mai bune si un blog care este de fapt jurnalul (aproape) de zi cu zi al proiectului.
  • Dacing City a debutat pe 15 iunie, in Bucuresti: "Prima gura de viata a proiectului a fost pe 15 iunie 2012, in Bucuresti. Cei de la Redd’s ne-au adus un grup de dansatori din Brasov, pe care i-am fotografiat in diverse parti ale Bucurestiului. Ne-am plimbat prin parcari, prin centrul vechi si am cautat sa dam viata locurilor cele mai neobservate din cotidianul unei capitale prea rar admirata pentru frumusetea ei. Am cautat locatii cat mai poetice, mai dramatice, am cautat o vestimentatie eleganta, care sa inobileze Bucurestiul si am recreat cantecul unui oras neobosit", scria Carmen Lidia Vidu pe blogul Dancing City.
  • Urmatorul pas, Brasov: "Nu mai tin minte daca ne-am dorit un inceput in forta sau doar asta a fost voia intamplarii, dar la nici 24 de ore de la prima sedinta foto, am fugit in Brasov unde ne-am intalnit cu alti patru dansatori alesi de catre cei de la Redd’s. Am umblat cateva ore prin oras alaturi de o fosta gimnasta si de alti trei dansatori pana am gasit locurile cele mai potrivite pentru a profila un oras tacut dar pertinent ca Brasovul" - Carmen Lidia Vidu.
  • "In Cluj am ajuns convinsi ca aventura inceputa deja prinsese contur. Spre deosebire de primele sedinte foto, la aceasta, i-am ales noi pe dansatori si am avut parte de patru interpreti fantastici. Inima orasului bate prin parcuri, pe trotuare, in fata cladirilor si mai presus de toate deasupra orasului acolo unde il poti vedea intru totul in gloria lui inca vie."
  • "Timisoara a fost ultimul oras ales pentru proiectul Dancing City. Aici s-a simtit oboseala noastra dupa zile intregi de calatorii, cautari de locatii, caldura si perechi de pantofi distruse. Pe dansatori i-am ales tot noi si am fost placut impresionati de rezultate. Timisoara rezoneaza la nivel celular cu Bucurestiul datorita calitatii sale de capitala, dar nu una de stat, ci una boema ce face trecerea de la orientalismul balcanic al Romaniei inspre visul occidental."
  • Pe 16 iulie, Carmen Lidia Vidu scria pe contul de Facebook: "Am ajuns si la finalul proiectului Dancing City, am lucrat cu o echipa fantastica: inovatori, eficienti, punctuali, rapizi. Avem destul material pentru un scurt metraj demn de un premiu sau doua. Imi aplaud din suflet intreaga echipa si le multumesc pentru colaborarea frumoasa pe care am avut-o."
  • 29 august, ora 19:00, la Aiurart (strada Lirei nr. 21 din Bucuresti) are loc vernisajul instalatiilor Dancing Frames. Cu ajutorul echipei Point 4 Space Group proiectul foto-video Dancing City se recompune intr-o instalatie multimedia la Aiurart, numita Dancing Frames, in perioada 29 august – 17 septembrie. Se vor face retroproiectii pe voal ale dansatorilor decupati din mediul in care au fost filmati/fotografiati, proiectii pe apa ale imaginilor dansante, o instalatie interactiva cu mini-proiectii ale dansatorilor pe care vizitatorii le pot combina si reaseza, dar si o intreaga camera multimedia in care pot fi urmarite cele doua clipuri Dancing City si mai multe episoade de making-of ale proiectului.