Locul girafei distruse de autori necunoscuti in noaptea de 18 spre 19 august va fi luat, temporar, de o statuie reprezentand un adult din specia Deinotherium gigantissimum, descoperita in 1890 la Manzati, judetul Vaslui, anunta Muzeului National de Istorie Naturala "Grigore Antipa", pe site-ul sau. Scheletul Deinotheriumului, expus in sala centrala a Muzeului, este cea mai valoroasa piesa din patrimoniul detinut de institutie, fiind emblematic pentru Muzeu si deosebit de important pentru biodiversitatea Romaniei si cercetarile paleontologice din Romania, mai arata Muzeul Antipa.

In urma distrugerii girafei amplasate in partea dreapta a aleii de accesul in Muzeul Antipa, institutia a hotarat demararea proiectului de marcare vizuala a institutiei prin realizarea unei diorame deschise in aer liber dedicata animalelor din savana.

Sursa citata precizeaza ca "in fata muzeului sau in oricare alta parte accesibila publicului larg nu este posibila reamplasarea vechii girafe vandalizate, chiar si daca este restaurata, deoarece aceasta s-ar putea prabusi oricand, punand in pericol vizitatorii".

Costurile integrale de construire ale unei girafe de marime naturala vor fi achitate de catre una din marile companii din Romania, care s-a oferit sa sponsorizeze Muzeul in realizarea unei "girafe" montate pe structura metalica.