Cele mai bune filme de la Festivalul International Bucuresti, printre care 'Shame', 'Crimele din Snowtown' si 'Tyrannosaur', se intorc in perioada 15 - 19 august la Noul Cinematograf Al Regizorului Roman (NCRR), din cadrul Muzeului Taranului Roman.

Potrivit unui comunicat al organizatorilor transmis AGERPRES, la NCRR, bucurestenii vor avea posibilitatea sa vizioneze in exclusivitate productii de top incluse in programul Festivalului International de Film Bucuresti (B-EST IFF) - 'Shame', in regia lui Steve McQueen, 'Crimele din Snowtown' de Justin Kurzel, 'Submarine' de Richard Ayoade, 'Tyrannosaur' de Paddy Considine, castigator al trofeului B-Est IFF.

Vor putea fi urmarite, de asemenea, si peliculele 'We need to talk about Kevin' de Lynne Ramsay sau 'Balada triste de trompeta' de Alex de La Iglesias. Ultimele proiectii din cadrul programului vor avea loc sub clar de luna, in racoarea serii, informeaza organizatorii.

'Shame' este cel de-al doilea lungmetraj al regizorului irlandez Steve McQueen. Laureat la Venetia cu premiul FIPRESCI, pelicula i-a adus protagonistului Michael Fassbender 'Copa Volpi' si a fost nominalizat la Globurile de Aur (cel mai bun actor), Bafta (cel mai bun actor si cel mai bun film britanic) si Independent Spirit (cel mai bun film international).

'Crimele din Snowtown', al australianului Justin Kurzel, a incins spiritele criticilor care l-au declarat filmul perfect pentru Cannes: crud, deviant, sec, deprimant, ultra-violent si bazat pe fapte reale.

'Submarine', in regia actorului britanic Richard Ayoade, este un coming of age sarmant/optzecist, setat pe muzica special compusa de Alex Turner de la Arctic Monkeys. Lansat la Sundance 2011, filmul a fost nominalizat la Bafta 2012 pentru cel mai bun debut.

Nu putea sa lipseasca din retrospectiva si castigatorul trofeului B-est: 'Tyrannosaur' de Paddy Considine, care debuteaza in regia de cinema cu un film britanic ''pur si dur, genul de film care face rau si care o face al naibii de bine''.

Filmul a luat Premiul pentru regie si Premiul special al juriului pentru interpretii principali, Peter Mullan si Olivia Colman, la Sundance 2011, si Premiul Bafta 2012 pentru cel mai bun regizor debutant.

Festivalul International de Film Bucuresti reprezinta prima mare competitie cinematografica de film de lungmetraj organizata la Bucuresti, incepand din anul 2005.

Conceput ca un festival axat pe cinema-ul independent, care incurajeaza curentele si perspectivele alternative ce nu-si gasesc, de obicei, locul in programele cinematografelor romanesti, care descopera noi talente si promoveaza tineri cineasti, Festivalul International de Film Bucuresti este cel mai vechi festival competitiv din Capitala destinat exclusiv filmului de lungmetraj.

Intrarea la film este 10 lei, la pret intreg, sau 7 lei pentru studenti. Este permis accesul cu bicicleta sau animalul de companie.