Pianista Mihaela Ursuleasa, in varsta de 33 de ani, a fost gasita moarta in apartamentul sau din Viena, a declarat agenta sa Andreea Butucariu pentru site-ul artsjournal.com, anunta Mediafax. Mihaela Ursuleasa urma sa sustina in aceasta perioada doua concerte la Bucuresti cu Orchestra Nationala de Tineret, care au fost anulate din cauza starii de sanatate a artistei. O declaratie completa urmeaza sa fie publicata in cursul zilei de vineri. Nascuta la Brasov, in 1978, Mihaela Ursuleasa a studiat 8 ani la Conservatorul din Viena, pe care l-a absolvit cu Magna cum Laudae. La varsta de 13 ani, artista a primit o bursa de studii la Viena oferita de celebrul dirijor Claudio Abbado.

Mihaela UrsuleasaFoto: Captura Youtube.com

Vestea mortii pianistei s-a raspandit joi pe Facebook, anuntul initial fiind facut de Paavo Jarvi, un colaborator al artistei.

Fiica unui lautar de etnie roma, Mihaela Ursuleasa a fost un talent precoce. La varsta de cinci ani aceasta a inceput sa cante la pian, descifrand partiturile cu ajutorul tatalui sau.

La varsta de 13 ani, artista a primit o bursa de studii la Viena oferita de celebrul dirijor Claudio Abbado, dupa ce aceasta castigase locul al doilea la un concurs de pian din Senigallia.

In 1999, ea a castigat marele premiu la una dintre cele mai prestigioase competitii internationale, "Clara Haskil" in Elvetia.

Stabilita la Viena, Mihaela Ursuleasa era mama unei fetite, Stefania.