Romfilatelia introduce în circulaţie emisiunea tematică de mărci poştale 'Jocurile Olimpice de Vară, Londra 2012', alcătuită din patru timbre cu valoarea nominală de 1,20, 1,40, 2,10 şi 6,00 lei, un plic 'prima zi' şi un carton filatelic, informeaza Agerpres.

Cele patru mărci poştale ilustrează simbolic patru competiţii la care România are reale şanse de a obţine cea mai înaltă distincţie în 2012 (conform COSR) - gimnastică, kaiac-canoe, scrimă şi atletism.

Începând de vineri, 27 iulie, emisiunea de mărci poştale va putea fi achiziţionată de la toate magazinele Romfilatelia din Bucureşti şi din ţară.

In premiera mondiala Londra gazduieste pentru a treia oara Jocurile Olimpice de Vară, competitie ce se desfasoara intre în perioada 27 iulie si 12 august .

La editia din acest an vor participa aproximativ 10.500 de sportivi, reprezentând peste 202 de ţări.

România va fi reprezentată la Londra de peste 100 de sportivi, care vor participa la 15 sporturi şi discipline din cele înscrise în programul Olimpiadei (gimnastică, haltere, judo, tenis de masă, atletism, canotaj, kaiac-canoe, lupte, scrimă, box, tenis, tir, polo, ciclism, nataţie).