Cea de-a opta editie a festivalului din Vama Veche, Folk You! Florian Pittis, va incepe joi, 2 august, si isi va trage obloanele duminica, 5 august. Festivalul Folk You! a fost lansat în 2005, de Florian Pittis. Duminica, 5 august, la 5 ani de cand Motu Pittis a plecat dintre pamanteni, acesta va fi omagiat pe scena festivalului care ii poarta numele.

Pentru buna desfasurare a festivalului, incepand din 30 iulie pana pe 6 august, corturile nu se vor mai campa in zona dintre cherhana si „La Galerie”. Cortistii se pot campa dupa „La Galerie” sau la Marina Park, unde o zi de campare costa 15 lei, anunta organizatorii.

Daca mai credeti „in oameni si in mare si-n delfini”, daca va doriti seri lungi cu muzici adevarate, nu prefabricate, sub cupola cerului instelat din Vama Veche, atunci sunteti invitati sa va inrolati in „miscarea de rezistenta impotriva prostiei revarsate”, sa fiti liberi, sa cantati pe 2, 3, 4 si 5 august, incepand cu ora 19:00! Intrarea este libera.

Alaturi de artistii care au contribuit prin actul lor creativ la renumele festivalului, anul acesta participa in premiera la Folk You! Florian Pittis: Dumitru Farcas, Desperado, Bere Gratis, Adrian Naidin, Sarmalele Reci, Timpuri Noi si trupa lui Kempes – Rezident Ex.

O alta premiera la Festivalul Folk You! Florian Pittis este lansarea celui de-al doilea album de autor al lui Emeric Imre. Sambata, 4 august, intr-un spatiu neconventional, chiar pe plaja, artistul va sta la dispozitie pentru a va oferi mai multe detalii legate de noul album „Tarziu”. Lansarea incepe la ora 17:00 si nu se va termina pana cand, Emeric Imre si colegii sai de trupa - Adelina Bolot, Gabi Ghita, Sorin Zamfir si Razvan Krivach-, nu vor servi pe toata lumea care pofteste la autografe.

„Am inceput inregistrarile anul trecut in luna mai, in studioul de la Cluj al lui Sendi Deac de la trupa Desperado... - declara Emeric Imre. In decembrie eram aproape, gata dar ne-am impotmolit la partile de chitara si la Razvan Krivach, peste care au navalit tot felul de situatii de viata care l-au incetinit in concentrare. Eu credeam ca vom lansa anul trecut in toamna, apoi in iarna, pe urma anul acesta - in primavara- era aproape cert... Am am mai retusat si iata ca se pare ca tot ceea ce trebuia sa se intample s-a intamplat si lansarea va fi... <>, la Vama Veche, la festivalul cel mai drag noua - Folk You!”

Festivalul Folk You! s-a lansat în 2005. La Vama Veche, Florian Pittis a declarat deschisa, prin Folk You!, "mişcarea de rezistenta împotriva prostiei revarsate". Motu încerca, la vremea aceea, sa identifice si sa defineasca genul care a consacrat Festivalul Folk You!: "Ce sa insemne folkul? - se intreba el, adaugand: "Un om cu o chitara? Asta s-ar putea sa însemne şi blues-ul. Un om care isi cânta propriile compozitii? Si la blues se intampla lucrul asta. Folk este destul de apropiat de folclor... Sa fie oare nevoia de cultura a unor oameni care si-au pierdut calitatea de tarani si n-au dobandit-o înca pe cea de oraseni? Sa fie o întoarcere la origini, pentru ca în antichitate versurile rostite erau acompaniate de un instrument, ceea ce se numeşte melopee? Folkul sa însemne numai cântecele de protest? O melodie populara cu autor cunoscut? Cine stie?! S-ar putea sa insemne toate la un loc...".

Pe 5 august se implinesc 5 ani de cand rebelul indragostit de muzica rock si de teatru, Florian Pittis, a plecat putin dintre pamanteni. Om cu principii, cu probitate si coloana vertebrala, care a avut spiritul liber, a facut doar ceea ce moralitatea sa i-a dictat, a ramas fidel Carpatilor (la tigari, ne referim), nu a vrut nici in ruptul motului sa renunte la pleata lui, chiar daca mai-marii regimului comunist, regim in care si-a desfasurat cariera, l-au sicanat si l-au tinut mai mult in spatele camerelor de luat vederi... Pe el, pe marele rebel, il vom omagia cum se cuvine duminica, 5 august, pe scena festivalului care ii si poarta numele.

Programul Festivalului Folk You! - Florian Pittis (Edi]ia a VIII-a)

JOI 2 august

Ora 19:00

Poze cu Sunet

Cristi Dumitrascu si Andreas Aron

Adrian Ivanitchi

Magda Puskas

Andrei Paunescu, Jelena+Totusi

Doru Stanculescu

Compact

Bere Gratis

Desperado

Iris

Celelalte Cuvinte

VINERI 3 AUGUST

Ora 19:00

Claudia Ciobanu & Razvan Krivach

Foisorul de Folk

Motto

George Sarluceanu

Maya

Zoia Alecu

Adrian Sarmasan

Tudor Gheorghe (cu taraf)

Maria Gheorghiu

Alina Manole

Emeric Set

Taxi

Phoenix

Zdob si Zdub

SAMBATA 4 august

Ora 19:00

Strada Mare

Proiectul Tivodar

Fox Studis

Alexandru Andries

Ada Milea

Dinu Olarasu

Adrian Naidin

Poesis

Florin Chilian

Nicu Alifantis

Mircea Baniciu

Vama

DUMINICA 5 august

Ora 19:00

Folk Frate

Tapinarii

Marius Matache

Timpuri Noi

Gheorghe Zamfir & Dumitru Farcas

Vita de Vie

Mircea Vintila&Brambura

Marius Mihalache si Irina Sarbu

Sarmalele Reci

Vunk

Rezident Ex