"Bei inainte de replica, nu dupa." "Iau sticluta, o miros, o arunc, imi strang aripile", se conformeaza actorul Lucian Iftime. "Lumina de pe ochi trebuie scoasa." "Puteti sa faceti mai lung momentul asta? E prea repede, arata de parca ii dai un cap in gura." E marti la pranz. In timp ce restul teatrelor bucurestene au tras cortina pana la toamna, la Godot e forfota. Cu o zi inainte de premiera, regizorul Eugen Gyemant (Bullets over Lipscani si Julius Caesar) pune la punct ultimele detalii pentru o (noua) nebunie de spectacol: Tinerete fara Batranete si Viata fara de Moarte are primele intalniri cu publicul miercuri si joi seara, de la ora 21:30.

Foto:
  • Click pe poza pentru galeria foto.

Un tata deghizat in cal inventator de masini zburatoare isi conduce fiul intr-o odisee prin sufragerie. Un basm trist, despre viata traita ca un joc uneori frenetic, alteori absurd, in care ne imaginam ca suntem in cautarea Tineretii fara Batranete si care ne apropie, cu fiecare pas, de moarte. In joaca, afla impreuna ce este acel lucru care, daca nu ar exista, ar trebui sa refuzam sa ne mai nastem, dar pe care, oricat am incerca sa il obtinem, nu il putem niciodata atinge, pentru ca pare intotdeauna ca l-am lasat undeva, in urma - aflam din prezentarea "oficiala" a spectacolului.

Ce am vazut la repetitia de marti? Pe Fat Frumos, calul cel mai pursange dintre caii de jucarie, masinarii zburatoare, sticlute fermecate, actori care apar in scena dintr-un dulap-pendul, pe Smaranda Caragea (roscata din Bullets over Lipscani) delicioasa in rol de Gheonoaie si desigur replici care vor face garantat deliciul publicului (spectacolul nu are la baza basmul lui Petre Ispirescu pe care il stim cu totii, ci un scenariu original de Filip Columbeanu).

De neratat!

  • Tinerete fara Batranete si Viata fara de Moarte se joaca in premiera la Godot Cafe Teatru miercuri 4 iulie si joi 5 iulie, de la ora 21:30.
  • Tinerete fara Batranete si Viata fara de Moarte (regia Eugen Gyemant, scenografia Tudor Prodan) ii are in distributie pe Adrian Georgescu, Radu Stoian, Miriam Rizea, Lucian Iftime si Smaranda Caragea.