Coregrafele Madalina Dan si Mihaela Dancs se intorc in spectacolul (anti) aging cu doua reprezentatii speciale din seria «ambulatoriu» sau «sanatoriu mobil» in 24 iunie de la ora 20.00 la Cartierul de dans, si in 26 iunie de la ora 16.00 la Caminul Moses Rosen. Seria va continua in lunile septembrie-octombrie la Bucuresti, Timisoara si Gheorghieni (festivalul dance.movement.theater).

Madalina Dan si Mihaela DancsFoto: Cartierul de Dans

(anti) aging a fost creat din dorinta de a fi reluat peste 30 de ani, in 2041, se arata in comunicatul remis Hotnews.ro. In 2012 spectacolul este prezentat ambulatoriu, iar Madalina Dan si Mihaela Dancs propun formatul sanatoriului creativ intru destindere, deconectare si confort psihic, savurarea placerii, vitalitate si voluptate, acceptarea serena a prezentului, menajare si conservare pentru viitor. Spectacolul este urmat de discutii cu publicul, moderate de curatorul si istoricul de arta Alina Serban.

Spectacolul (anti) aging a fost produs in 2011 cu sprijinul Centrului National al Dansului Bucuresti, al programului E-Motional Bodies & Cities/ Fundatia Gabriela Tudor, partener fiind Asociatia Colectiv A. A avut premiera in luna octombrie 2011 la Muzeul National de Arta Contemporana si a fost ulterior prezentat la festivalul Temps d’Images din Cluj-Napoca si la Teatrul Dailis din Riga (Letonia), in cadrul E-Motional, precum si in spatiul subRahova din Bucuresti.

24 iunie, 20.00 @ Cartierul de dans, Studioul UNESCO, Bulevardul Magheru, nr. 27, etajul II (zona Piata Romana, linga Cinema Studio). Pretul biletului este de 20 lei/ persoana, rezervari se fac prin email la adresa cartieruldedans@gmail.com sau prin telefon la 0741 113 365, 0724 855 172, 0726 341 931.

26 iunie, 16.00 @ Caminul Moses Rosen, Str. Jimbolia Nr.105. Intrarea libera. Prezentarea are loc la invitatia organizatorilor "Varsta a patra" - un proiect de arta comunitara desfasurat de tangaProject impreuna cu rezidentii Caminului Moses Rosen si in cadrul initiativei "Istorie Fizica" - un proiect de dans realizat deopotriva impreuna cu rezidentii caminului.

Proiectul "ambulatoriu (anti) aging" este organizat Asociatia pepluspatru/ Centrul de Introspectie Vizuala si finantat de Centrul National al Dansului Bucuresti.

Madalina DAN este absolventa a Liceului de Coregrafie Floria Capsali din Bucuresti şi a Universitatii Nationale de Arta Teatrala si Cinematografica din Bucuresti – secţia coregrafie. In 2008 participa la programul de burse pentru dans contemporan DanceWeb Vienna. A studiat playwriting in cadrul unui master al U.N.A.T.C Bucuresti. A fost artist invitat la Herberber Institute, School of Dance (Arizona State University). Din 2005 preda cursuri de dans contemporan pentru neprofesionisti organizate de Centrul National al Dansului. Spectacolele ei au fost prezentate la Sprindance Festival Utrecht, Tanzquartier Wien, Balkan Dance Platform Novi Sad, eXplore Dance Festival Bucuresti, Temps d’Images Cluj, SouthBank Center& Chisenhale Dance Space London, Fabrik Potsdam, DTW NewYork, etc.

Mihaela DANCS a studiat stomatologia. Din 2004 lucreaza cu coregrafii Allyson Green, Catalina Gubandru, Andreea Capitanescu, Bernard Baumgarten, Florin Flueras, Maria Baroncea & Eduard Gabia, Vava Stefanescu, Robin Dingemans, Madalina Dan, etc. Lucrarile ei includ colaborari cu Rui Catalao (Coada Soricelului, Follow That Summer) si Carmen Cotofana (First Steps), solo-uri (Reprogramare, Lulu’s Room, The Greatest Loss of All – adaptare dupa Art and Life - coregrafie Deborah Hay), acestea fiind prezentate in teatre, apartamente, poduri, galerii de arta, fabrici, biserici, studiouri de dans din Bucuresti, Cluj, New York, San Diego, Viena, Londra, etc. Din 2009 preda cursuri de dans contemporan organizate de Centrul National al Dansului Bucuresti. In 2010 si 2012 a primit bursa de studii DanceWeb (Viena).