Volumul de poezie Douasprezece cintece inaintea nasterii, de Mihail Galatanu, aparut recent la editura Cartea Romaneasca, va fi lansat joi, 21 iunie de la ora 17.30 la Libraria Carturesti Verona (str. Arthur Verona, 13-15, sector 1) din Bucuresti. La evenimentul de lansare va fi prezent autorul alaturi de care vor veni Ion Bogdan Lefter, Octavian Soviany si un invitat surpriza, anunta editura.

Douasprezece cintece inaintea nasterii, de Mihail GalatanuFoto: Polirom

Noul volum al lui Mihail Galatanu, Douasprezece cintece inaintea nasterii, este ultimul din Trilogia nasterii, inceputa cu Burta Instelata (2004) si continuata cu Poeme amniotice (2007).

Autorul il considera nu doar parte geamana din ele, dar si-a dorit ca el sa fie miezul, chintesenta. Poeme tulburatoare se nasc odata cu rostirea fiecarui vers al cintecelor celui inca nenascut, care, desi afara din lume, detine, deja, toate tainele vietii si ale mortii. De aceasta data, poetul nu mai scrie in „romana cu prostii”, ci in limba curata si secreta a increatului.

„Poetul Mihail Galatanu impresioneaza printr-o virtuozitate care pare a fi pus la contributie cu maximum de profit citeva zone ale liricii. Galatanu poseda un mecanism creator foarte complex, un dar prodigios al naturii in similitudine cu mirabilele inzestrari precoce ale muzicienilor. De la Nicolae Labis nu am mai asistat la o asemenea tisnire de talent. Lirica lui Mihail Galatanu este ca un jet de plasma, strabate tot, dizolva convenientele.” (Gheorghe Grigurcu)

Mihail Galatanu s-a nascut pe 11 septembrie 1963, la Galati. Absolvent al Facultatii de Fizica-Mecanica (1988), specializarea Bazele Cercetarii Experimentale. Si-a continuat studiile la Paris, ca bursier al Guvernului Francez si al Comisiei Europene, specializindu-se in Relatii Internationale.

A fost redactor-sef la Flacara, Playboy, Flagrant etc. In prezent este editor coordonator la grupul de presa Finmedia. A debutat in 1983. Dintre volumele de poezie aparute, mentionam: Stiri despre mine (1987), Scrisnind in pumni, cu gratie (1993), Bunicul Kennedy (1996), Evanghelia lui Barabas (1996), Mireasa tuturor (1997), Poetus Captivus (1998), Memorialul placerii (2000), O noapte cu Patria (2001), Romana cu prostii (2001), Diapazonul plictisit (2002), Mormintul meu se sapa singur (2003; Premiul Asociatiei Scriitorilor din Bucuresti), Apocalipsa printr-o gura de om (2004) etc.

A fost tradus in limbile franceza, engleza, sirba, slovena, daneza, germana, rusa, bulgara.

Evenimentul va fi urmat de o sesiune de autografe si o degustare de vin.