Spectacolul Monser, stam rau! realizat de Teatrul Metropolis in coproducție cu Teatrul de Comedie va avea premiera oficiala miercuri, 20 și joi, 21 iunie, în Centrul istoric al Bucurestiului, la intersecţia strǎzii Francezǎ cu strada Poştei, de la orele 20:30. Spectacolul este prezentat in cadrul Festivalului "Bucureștii lui Caragiale", eveniment aflat in desfasurare pe tot parcursul verii.

​​Monser, stam rau! - regia Radu ColceagFoto: Teatrul Metropolis

Reacţiunea e duşmanul revoluţiei la români şi asta ne-o spune Caragiale într-un spectacol tragi-comic, realizat dupǎ proza politicǎ a autorului.

MONSER, STĂM RĂU! după I.L Caragiale este un spectacol oglindǎ, un spectacol puternic și extrem de actual regizat de Gelu Colceag. Scenariul este semnat de Ana Maria Nistor și Gelu Colceag.

Din distributia spectacolului fac parte: Tudorel Filimon, Marius Gâlea, Șerban Georgevici, Andreea Samson, Gabi Costin, Alexandru Unguru, Vlad Logigan, Vlad Corbeanu, Monica Ciută, Sergiu Fleșner, Emilian Mârnea, Alex Naghi, Liviu Chițu, Alexandra Apetrei, Aida Avieriței, Silvana Negruțiu, Andrei Merchea, Andrei Morariu, Mădălin Bodrea, Petre Ancuța, Alexandru Simca.

Festivalul "Bucureștii lui Caragiale" care este în plină desfășurare a început în data de 9 iunie și timp de 3 luni va reuni peste 100 de spectacole, în aer liber la care accesul este gratuit.

Organizat de Administrația Monumentelor și Patrimoniului Turistic, Primăria Municipiului București, Festivalul "Bucureștii lui Caragiale" se bucură deja de succes. De marți până duminică, atât în Centrul istoric cât și în zona Hala Traian, au loc spectacole de teatru, operă, circ, muzică și filme, toate având la bază opera marelui dramaturg. Această primă ediție se desfășoară sub motto-ul “100 de ani –100 de spectacole -100 de personălități” și are ca scop sărbătorirea centenarului Caragiale și transformarea Bucureștiului, pe parcursul întregii veri, într-o capitală plină de viață și de umor.