Robert Turcescu, realizatorul emisiunii "Sub semnul intrebarii" difuzata de B1 TV, isi lanseaza a cincea carte, "Bucurestiul - chinurile si facerea". Lansarea va avea loc sambata, 9 iunie, la ora 12:00, la libraria Bastilia (Piata Romana nr. 5).

Afis lansare "Bucurestiul - chinurile si facerea"Foto: B1 TV

Volumul "Bucurestiul - chinurile si facerea", aparut la Editura Masina de scris, este o calatorie in Bucurestiul sfarsitului de secol 19, atunci cand primar era Emilian Pache Protopopescu, apoi in Bucurestiul anilor '30, in timpul mandatului lui Dem I. Dobrescu si mult mai aproape de zilele noastre, cand la sefia capitalei se afla Adriean Videanu.

Lucrarea se axeaza pe oamenii, presa si pasiunile timpului si contine numeroase reproduceri si extrase din ziarele epocii.

"E uluitor ca, la mai bine de un secol, cand vine vorba despre presa, politica si administratie, lucrurile s-au schimbat foarte putin sau aproape deloc. Cei trei primari despre care vorbesc in aceasta carte au fost injurati, blestemati, defaimati si singurul lor aliat in batalia cu istoria l-a reprezentat timpul. Numai timpul i-a «reabilitat» pe Pache Protopopescu si pe Dem I. Dobrescu. Pentru Adriean Videanu probabil ca mai e nevoie sa treaca ceva timp..." a declarat Robert Turcescu.