Miercuri, 21 martie, la ora 19.00, la Libraria Bastilia din Bucuresti (Piata Romana nr. 5), Tudor Calin Zarojanu ne va dezvalui povestea unui ziarist si a nenumaratelor redactii de ziare, reviste, posturi de radio si TV prin care trece din anii ’90 incoace, poveste spusa de cel mai recent roman al sau, Mass media insider, aparut de curand in colectia „Ego. Proza” de la editura Polirom.

Mass media insider de Tudor Calin ZarojanuFoto: Polirom

Despre povestea lui Stefan Barack, protagonistul romanului Mass media insider, alaturi de Tudor Calin Zarojanu, vor mai vorbi: Tia Serbanescu, Grigore Cartianu, Alex Stefanescu. Discutia - la care si cei din public sint invitati sa participe - va fi moderata de Daniel Cristea-Enache.

Cuvintul inainte al autorului

„Paginile care urmeaza sint transcrierea, colationarea si, pe alocuri, stilizarea celor 361 de mailuri pe care le-am primit, intre 16 mai 2007 si 8 iunie 2010, de la o persoana necunoscuta. Nu vreau sa-mi amintesc efortul de a pune citeva mii de diacritice si de a verifica aproape la fel de multe semne de punctuatie.

De ce am facut-o? De ce am decis sa incerc sa public textul? Dintr-un singur motiv: pentru ca spune povesti si prezinta personaje dintr-un domeniu aflat in prim-planul atentiei publice, cu care toata lumea interfereaza, despre care toata lumea are pareri ferme, dar despre care prea putini stiu cum functioneaza.

Am si eu unele legaturi in zona presei, atit cit sa pot afirma ca textul e cel putin credibil. Fireste, nu pot verifica detaliile, motiv pentru care – in ciuda insistentelor celui cu care am corespondat vreme de trei ani – am decis sa inlocuiesc majoritatea numelor. Sint sigur ca, astfel, nu se pierde nimic din substanta textului.

De altfel, Stefan Barack nu e nici el numele real al unei persoane – cel putin, nu una publica. Nu l-am gasit pe Google. Nu l-am intilnit niciodata pe Stefan Barack, nu stiu cum arata, n-am vorbit la telefon.”

Cititi aceste marturisiri si veti descoperi cum arata presa vazuta din interior. O sa fiti socati, amuzati sau neincrezatori!” (Tudor Calin Zarojanu)

Romanul este disponibil si sub forma de eBook, anunta editura.

Tudor Calin Zarojanu (n. 1956) este consilier in management si realizator la TVR. A fost sef de sectie, apoi redactor-sef adjunct la Zig Zag (1992-1995), redactor-sef adjunct la Revista X (1995-1996), redactor-sef la Flacara (1996-1997), seful sectiei „Actualitate“ la Cotidianul (1997-1998), seful sectiei „Social-Eveniment“ la Mediafax (1998-2001), senior editor la Flacara (2001-2005). Volume publicate: Viata ca troleibuz (proza scurta, 1992; Premiul Uniunii Scriitorilor din Romania pentru debut), Viata lui Corneliu Coposu (biografie, 1996; editia a II-a, 2005), Reluare cu incetinitorul (roman, 1997), Sfirsitul lumii (roman, Polirom, 2005), Copiii asfaltului (proza scurta, 2006), Juniorii Seniorului (2009), Cartea alba a porcului (2011).