Unul dintre cele mai longevive spectacole de balet din Romania, "Dancing Queen. Povestea unei cariere", se afla pe afisul Operei Nationale Romane din Timisoara, vineri, 16 martie 2012, de la ora 19. Balet-rock pe muzica formatiei Queen, spectacolul regizat de Sabine Wake este o productie a Teatrului din Meiningen/Germania, preluata de Opera timisoreana, pe a carei scena a avut premiera in anul 2000.

Dancing QueenFoto: Opera Romana Timisoara

Libretul realizat de Jens Neundorf urmãreste ascensiunea artisticã a liderului legendarei trupe Queen, dar nu evitã nici temele controversate, delicate sau sordide ale vietii starului, nici crizele existentiale, momentele paroxistice, relaþiile gay, obsesiile, decãderea si posteritatea unui star idolatrizat de milioane de fani.

"Spectacolul are un subtitlu: Povestea unei cariere. Cariera mea de dansator este legatã de acest spectacol important, imi este drag acest rol pe care îl joc si îl trãiesc cu intensitate de fiecare datã. Spectacolul se joacã de peste 11 ani la Timisoara si în turnee, o longevitate greu de egalat, si de fiecare datã se joacã cu casa închisã. Sunt spectatori care au venit sã-l revadã de zeci de ori cu aceeasi încântare. Pentru mine, Freddy este rolul cu care am avut cel mai mare succes, a dat carierei mele un impuls major. Sunt un admirator al formaþiei Queen ºi întotdeauna m-a fascinat personalitatea lui Mercury, iar lucrul la acest spectacol m-a ajutat sã înteleg în profunzime muzica si cultura Queen, dar si resorturile intime care l-au dus pe Freddie Mercury, un geniu incontestabil, în starea de a crea o astfel de operã", a declarat balerinul Alin Radu, interpret al rolului Freddie.

Alãturi de el, solisti ai spectacolului sunt Manuela Ardelean (Îngerul), Mirabela Zonai (Femeia), iar în rolu Bãrbatul debuteazã balerinul Alexandru Pîntea. Spectacolului se joacã cu publicul pe scenã, iar decorul în unghi înclinat, adus din Germania si adaptat la Timisoara de scenograful Dumitru Popescu, le impune dansatorilor performante deosebite, nu doar în plan artistic, ci chiar ....acrobatice.