Regizorul Bitu Falticineanu, cunoscut pentru spectacolele Revistei romanesti, a murit, a anuntat actorul Alexandru Arsinel, directorul Teatrului de Revista "Constantin Tanase", citat de Agerpres. Arsinel a spus ca Bitul Falticineanu a murit joi dimineata "dupa o suferinta pe care si-a mascat-o foarte bine timp de aproape 13 ani".

Bitu FalticineanuFoto: AGERPRES

Bitu Falticineanu avea 86 de ani.

"Disparitia lui lasa un mare gol in teatrul nostru. A fost un om care nu a stiut ce este libertatea pensionarii, fiindca atasamentul lui fata de Teatrul 'Constantin Tanase' a fost fantastic. Speram sa avem puterea sa ne mobilizam sa-i continuam activitatea, mai ales ca anul acesta este unul jubiliar", a afirmat Alexandru Arsinel, adaugand ca in 2011 se implinesc 140 de ani de la ''prima manifestatie de revista''.

Pe pagina sa de Internet, teatrul precizeaza: "Teatrul de Revista `C-tin Tanase` anunta cu durere o mare pierdere. Regizorul Bitu Falticineanu a decedat. Odihneasca-se in pace!" De asemenea, sunt prezentate fragmente din spectacolele regizate de Falticineanu.

Agerpres precizeaza ca, la inceputul anului 2011, Falticineanu a aniversat, odata cu premiera spectacolului "Arca lui Nae si Vasile", cel de-al 200-lea spectacol din cariera sa de peste 50 de ani dedicata in exclusivitate Revistei romanesti si Teatrului de Revista.

In stagiunea 2011 - 2012 a semnat regia spectacolelor "Alo, aici e Stroe!" dedicat aniversarii a 105 de ani de la nasterea actorului N.Stroe si a 80 de ani de la debutul celebrului cuplu de comici Stroe si Vasilache si "Veselia nu-i in criza", premiera stagiunii estivale 2011.

Inmormantarea va avea loc duminica, 8 ianuarie, la ora 12,00 la Cimitirul Evreiesc de rit spaniol - Sefard (Sos. Giurgiului, Eroii Revolutiei).