Peste 1.000 de oameni au participat luni, la Bailesti, la manifestarile organizate de Primaria din localitate pentru comemorarea a 28 de ani de la moartea actorului Amza Pellea, anunta Agerpres. La eveniment a fost prezenta si Oana Pellea, fiica marelui actor. In Parcul Tineretului din Bailesti a fost dezvelita o troita cu chipul lui Amza Pellea, in semn de respect si pretuire pentru acesta, pe care au fost scrise cuvintele pe care actorul obisnuia sa le spuna: "Oricat voi trai si oriunde va fi sa mor, voi ramane bailestean pana in strafundul sufletului".

La dezvelirea troitei, fiica actorului le-a multumit celor prezenti si le-a spus ca Amza Pellea ii iubea si se mandrea cu ei: "Acum 28 de ani eram singura, azi (n.red. luni) datorita dumneavoastra nu mai sunt deloc singura. Iubiti-l si mandriti-va cu el, pentru ca va iubea foarte mult. Acum o saptamana am revazut si eu filmul si am ras cu hohote, desi eu am participat, fireste, la filmarea lui. Si au ras multi, pentru ca am primit foarte multe telefoane de la cunoscuti. Un om care nu mai este de 28 de ani printre noi ne face sa radem in continuare", a spus Oana Pellea, care, la final, printre lacrimi, i-a transmis tatalui sau un mesaj: "Te iubesc, tati!".

Primarul municipiului Bailesti, Costel Pistritu, a sustinut ca a vrut sa ridice o troita in memoria lui Amza Pellea, pentru ca dupa moartea actorului, cei care l-au iubit ''nu aveau unde sa ii puna o lumanare".

De la troita, oamenii au plecat cu candele aprinse catre casa memoriala a actorului in "Sirul luminii lui Amza Pellea", mesajul acestei actiuni fiind acela ca lumina lui Amza aprinde luminile de sarbatori in Bailesti. Primul membru al sirului a aprins candela din Casa Memoriala, moment in care s-au aprins si luminile festive din Bailesti.

La casa memoriala a lui Amza Pellea s-a dezvelit si o stea a actorului asemanatoare celei de pe "Walk of Fame" din Bucuresti, pe care municipalitatea din Bailesti, impreuna cu fiica actorului, Oana Pellea, au dezvelit-o pe 7 aprilie 2011.

La casa memoriala, participantii la omagierea lui "Nea Marin" au fost primiti cu covrigi, nuci, mere, fara a lipsi nici momentele artistice.