Libraria Humanitas Kretzulescu (Calea Victoriei nr.45) este gazda unei noi intalniri cu maestrul Ioan Holender, vineri, 9 decembrie, de la ora 18.00. Plecand de la volumul Spuse, traite, dorite. Amintiri, aparut la Editura Universitatii “Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, Ioan Holender va raspunde intrebarilor publicului si va sustine o sesiune de autografe. Moderatorul discutiilor este doamna Cristina Comandasu, redactor-sef adjunct Radio Romania Muzical.

Ioan Holender discuta cu publicul la Libraria KretulescuFoto: Editura Humanitas

Ioan Holender este o personalitate marcanta in peisajul cultural international: a ocupat functia de director al Operei de Stat din Viena (Staatsoper) între 1 aprilie 1992 si 30 august 2010, fiind la conducerea acestei prestigioase instituții pentru cea mai lunga perioada din istoria sa. De asemeni, in 2007, 2009 si 2011 a fost presedintele si directorul artistic al Festivalului International “George Enescu”.

"Cu zece ani in urma, in 2001, am terminat De la Timisoara la Viena, o carte in care descriam circumstantele plecarii mele din Timisoara si primii mei ani in pribegie, sfarsind cu primii zece ani in fruntea Staatsoper. De aceasta data incerc o reluare a inceputurilor si o continuare a celor petrecute la Staatsoper, in afara ei si in lunile de dupa ce am parasit-o. In timp ce atunci, aflat in plina activitate, a trebuit, vrand-nevrand, sa iau in considerare si sa menajez pe unul sau pe altul, de data aceasta nimic si nimeni nu m-a impiedicat sa descriu si fapte neplacute unuia sau altuia. Cele doua carti se intregesc, iar acest volum rotunjeste povestea activitatii mele la opera vieneza.” declara Ioan Holender.