În anul 2005, Opera Naţională Bucureşti a oferit pentru prima oară publicului şansa de a petrece momentul unic al nopţii dintre ani în sala şi în foaierul teatrului liric.În 2011, pentru al şaselea an consecutiv, spectatorii se vor bucura de o seară specială, îmbinând muzica clasică, o reprezentaţie artistică de calitate, o distribuţie de excepţie, urmate – pentru cei care aleg să îşi petreacă noaptea de Revelion la ONB - de cină festivă, tombolă, foc de artificii şi alte surprize. Spectacolul propus pentru seara de revelion este celebra operetă compusă de Johann Strauss - fiul, “Liliacul”, o producţie (scenografie si regie) a celebrului teatru liric londonez Royal Opera House (Covent Garden) care va începe la ora 18.00, anunta ONB.

Întregul eveniment este reunit sub titlul „Maratonul Revelionului la Opera Naţională Bucureşti”, devenit în noiembrie 2010 marcă înregistrată.

Din distribuţie vor face parte artiştii: Marian Pop (artist invitat), Crina Zancu, Petre Burcă (artist invitat), Antonela Bârnat, Lucian Corchiş, Daniel Filipescu, Vasile Chişiu, Veronica Anuşca (debut), Valentina Tudose (debut).

Baritonul Marian Pop, solist de talie internaţională care va interpreta rolul lui Eisenstein, a fost aplaudat pe scene din străinătate precum: Florida Grand Opera, Michigan Opera Theatre, Opera din Philadelphia, Teatrul din Basel, Staatsoper Stuttgart, Vienna Staatsoper s.a.

Tânăra soprană Veronica Anuşca va debuta în rolul Adelei. Posibilitatea de a da viaţă acestui rol i-a fost acordată în urma câştigării premiului I la concursul “Maeştrii artei lirice” – ediţia a III- a, organizat de Opera Naţională Bucureşti.

Rolul lui Frosch va fi interpretat de Pavel Bartoş, actor al Teatrului Odeon.

Momentele de balet vor fi interpretate de Cristina Dijmaru, Bogdan Cănilă, Monica Petrică. Soliştii vocali, balerinii, orchestra şi corul ONB – coordonat de maestrul Stelian Olariu – vor evolua sub bagheta dirijorului Vlad Conta.

Pe lânga artiştii mentionaţi, la fel ca în fiecare an, o serie de invitaţi surpriză vor participa la "Balul prinţului Orlofsky" din actul al II-lea.

Sâmbătă, 3 decembrie, se pun în vânzare biletele pentru pachetul complet (cină, tombolă şi bilet spectacol) pentru Maratonul Revelionului la Opera Naţională Bucureşti®.