Actriţa Mariana Mihuţ are, începând de duminică, o stea pe Aleea Celebrităţilor din Piaţa Timpului din Bucureşti. Ea a mulţumit publicului prezent că a venit pe o vreme atât de friguroasă pentru a-i fi alături în acest moment important. ''Mă simt foarte bine. Nu mă aşteptam să fie atâta lume. Mulţumesc din suflet că aţi venit (...) şi că nu vă uitaţi artiştii'', a spus Mariana Mihuţ, potrivit Agerpres.

Steaua Marianei MihutFoto: Pi2

Întrebată de jurnalişti ce iubeşte mai mult - teatrul sau filmul, actriţa a spus că le iubeşte pe ambele în egală măsură, chiar dacă a făcut mai mult teatru. Ea a adăugat că este bucuroasă că face parte dintr-o familie de actori: ''Nu ne criticăm, suntem obiectivi şi ne ajutăm. Cred că este un mare avantaj, ne înţelegem unul pe celălalt şi în momente când ne vine să trântim uşa'', a mai spus actriţa.

La ceremonie au mai fost prezenţi, printre altii, actorii Victor Rebengiuc (soţul Marianei Mihuţ), Irina Petrescu, Ileana Stana Ionescu, George Motoi, Dan Aştilean si Şerban Puiu.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, i-a oferit actritei o plachetă a oraşului Bucureşti, pentru meritele deosebite de-a lungul anilor pe scena teatrului: ''Vă rog să-mi daţi voie, cu respect şi cu preţuire, să vă ofer, din partea comunităţii, placheta oraşului. Este expresia respectului nostru şi a iubirii pe care o avem faţă de dumneavoastră'', a spus primarul Capitalei.

Mariana Mihuţ li se alătură pe Aleea Celebrităţilor altor mari personalităţi ale teatrului şi filmului din România, care au primit aceeaşi distincţie: Ileana Stana Ionescu, Sebastian Papaiani, Tamara Buciuceanu-Botez, Florin Piersic, Victor Rebengiuc, Radu Beligan, Amza Pellea, Maia Morgenstern, regizorul Alexandru Tocilescu şi Draga Olteanu Matei.

Aleea Celebrităţilor - Walk of Fame, din Piaţa Timpului din Bucureşti este un proiect cultural care găzduieşte stelele celor mai cunoscuţi artişti români, în semn de preţuire a valorilor culturale din România. Proiectul a fost iniţiat de Teatrul Metropolis şi Cocor, în parteneriat cu Primăria Municipiului Bucureşti.

  • CV Mariana Mihut

Absolventă a Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică 'I.L. Caragiale' Bucureşti, promoţia 1964, Mariana Mihuţ este actriţă a Teatrului ''Lucia Sturdza Bulandra'' din Capitală, unde a jucat în numeroase spectacole, în regia unor reputaţi oameni de teatru - Liviu Ciulei, Gelu Colceag, Ion Cojar, Andrei Şerban, Silviu Purcărete, Cătălina Buzoianu.

A interpretat, de asemenea, numeroase roluri în teatrul radiofonic, teatrul TV şi cinematografie. A jucat în filme memorabile, precum 'Pădurea spânzuraţilor' - regia Liviu Ciulei, 'Profetul, aurul şi ardelenii' - regia Dan Piţa, 'De ce trag clopotele, Mitică?' şi 'Balanţa' - regia Lucian Pintilie şi 'Cel mai iubit dintre pământeni' - regia Şerban Marinescu.

De-a lungul carierei a jucat în numeroase piese de teatru - ''Pădurea împietrită'' de Robert Sherwood, ''Pălăria florentină'' de Eugéne Labiche, ''Nunta lui Figaro'' de Beaumarchais, ''Îngerii trişti'' de Dumitru Radu Popescu, ''Visul unei nopţi de iarnă'' de Tudor Muşatescu, ''Levantul'' de Mircea Cărtărescu şi altele. I-a fost decernat premiul UNITER pentru cea mai bună actriţă în rol principal din spectacolul ''Lear'' de Andrei Şerban. Fiind una dintre cele mai apreciat actriţe ale momentului, prin rolurile jucate de-a lungul unei cariere prestigioase, Mariana Mihuţ are, la ora actuală, cele mai multe premii UNITER pentru roluri principale feminine.