Reputatul muzician spaniol José Luis Nieto va sustine doua recitaluri in Romania. Sambata, 3 decembrie, de la ora 19.00, la Sala Mare a Ateneului, va avea loc primul recital de pian iar cel de-al doilea va avea loc luni, 5 decembrie, ora 19.00, la Sala Reduta a Muzeului Etnografic al Transilvaniei din Cluj.

Atat la Bucuresti cat si la Cluj programul recitalului pianistului spaniol va contine urmatoarele lucrari: Manuel de Falla - Patru piese spaniole si Amorul vrajitor si Alexander Scriabin - Preludiile op. 17A si Studiu op. 8, nr. 12

Evenimentul de la Bucuresti organizat de Instituto Cervantes Bucuresti în colaborare cu Filarmonica "George Enescu" iar cel de la Cluj este realizat in colaborare cu Filarmonica Transilvania din Cluj.

José Luis Nieto, pianist cu o bogată activitate concertistică la nivel international, este unul dintre cei mai importanti pianisti spanioli din generatia tanara. A urmat cursurile Conservatorului Regal Superior de Muzica din Madrid si apoi si-a continuat studiile în Rusia, unde a absolvit cursurile celebrului Conservator Ceaikovski de la Moscova, sub îndrumarea pianistului Mihail Voskressesnsky, luându-si doctoratul cu pianistul Victor Merzhanov.

Creeaza orchestra de camera Sinfonietta din Moscova, un proiect ambitios al pianistului, a carei activitate debuteaza în 2006 cu un prim concert la Muzeul Puskin. Orchestra - fondata si condusa de José Luis Nieto - are ca membri muzicieni formati la Conservatorul Ceaikovski, cu un înalt nivel artistic.

A concertat ca solist alaturi de Orchestra Camerata Baltica sub bagheta dirijorului Anton Sharoev, Orchestra de Virtuozi ai Conservatorului Ceaikovski, colaborând cu muzicieni precum Alexei Utkin sau Elena Obratszova. A realizat trei turnee în Statele Unite ale Americii, concertând la Chicago, Los Angeles, San José, New York, Albuquerque etc. În Europa, a dat recitaluri în sali precum cea a Academiei Regale Spaniole, la Roma, Auditorio Conde Duque de Madrid, Instituto Bildnerisches Denken, la Grenzach-Wyhlen (Germania), Gran Auditorio, la Lisabona, Sala Auditorio Nacional de Madrid. A oferit peste 40 de concerte si master class în America Latina, cele mai importante fiind colaborarile cu Orchestra Simfonica din Antofagasta si Orchestra Simfonica din Chile în Sala Gran Teatro de Oriente din capitala chiliana.

În cariera de solist, a înregistrat opt CD-uri, atât în Spania, cât si în Rusia. Anul 2011 îl gaseste concertând în orase ca Sankt Petersburg, Kaliningrad, Moscova, Budapesta, Napoli, Roma, Vigo, Tarragona, Gijón si New York. În 2012, va concerta la Tokio cu un repertoriu alcatuit din compozitii ale lui Manuel de Falla.