Editura Litera este prezenta în perioada 23-27 noiembrie cu numeroase surprize, titluri noi şi evenimente interesante in cadrul Targului de carte Gaudeamus 2011. Oferta editorială este pentru toate gusturile şi pentru toate nivelurile de pregătire, de la ficţiune, istorie, bestseller internaţional şi ghiduri turistice, până la cărţi pentru copii, dicţionare şi auxiliare de limbi străine, enciclopedii şi atlase.

Potrivit comunicatului editurii, seria lansarilor este deschisa de colectia de ghiduri turistice vizuale Top Zece, cu cartea Top Zece Bucuresti. La evenimentul ce va avea loc vineri, 25 noiembrie, ora 15:00, vor fi prezenti Sorin Oprescu, primarul general al capitalei, Tudor Toma, secretar general al Primăriei Municipiului Bucuresti si Flavia Voinea, redactor-sef Bucuresti Fm.

În aceeasi zi, de la ora 17:00, are loc lansarea celui mai complex atlas al Pământurilor Sfinte realizat până în prezent -Biblica, în prezenta lui Adrian Cioroianu, istoric, Bedros Horasangian, scriitor si Rafael Udriste, realizator si prezentator TV.

Sâmbătă, 26 noiembrie, de la ora 12:00, va avea loc lansarea volumului Zece zile sub văl, eveniment la care vor fi prezenti Daniela Zeca Buzura (autor), Luca Niculescu si Cristian Tabără, realizatori si prezentatori TV.

De la ora 14:00, în colectia de literatură Premium va fi lansata cartea Clopotele de Richard Harvell alături de Maia Morgenstern, Elisabeta Lăsconi, Bedros Horasangian si Ovidiu Simonca, critici literari. La ora 17:00 are loc lansarea cărtii Pasiune de Lauren Kate, din colectia de literatură pentru adolescenti. Vom retrezi interesul tinerilor pentru lectură si cărti bune alături de Măriuca Mihăilescu, realizator si prezentator tv si membrii Lala Band.

Duminică, 27 noiembrie, editura Litera reînvie universul frumos al copilăriei prin trei lansări adresate copiilor. De la ora 12:00 puteti asista la punerea în scenă a actiunii din cartea Aventurile spiridusului Valentin de către copiii din trupa de teatru coordonată de Daniela Nane.

De la ora 14:00 vom redescoperi alături de Monica Davidescu lumea circului la lansarea cărtii Circul Bambini, iar de la ora 16:00 ne vom prepregăti pentru sărbătorile de iarnă la lansarea cărtii Mos Crăciun pribeag soseste.

Raluca Moianu va citi poezii, iar corul Bravissimo va interpreta colinde.