Proiectul 'Simte arta - facilitarea accesului persoanelor cu dizabilităţi în muzeele din Bucureşti' a fost demarat în perioada septembrie-noiembrie, de Asociaţia pentru Dezvoltare Urbană în parteneriat cu Muzeul de Istorie Naturală 'Grigore Antipa', informează organizatorii programului. Proiectul si-a propus sa promoveze si sa faciliteze accesul persoanelor cu dizabilitati in institutiile de cultura din Bucuresti, prin cresterea vizibilitatii nevoilor acestora si dezvoltarea infrastructurii muzeale specifice.

Potrivit comunicatului Asociatiei pentru Dezvoltare Urbana, in cadrul proiectului au fost organizate 10 vizite gratuite pentru aproximativ 150 de persoane cu dizabilităţi şi însoţitorii acestora la Muzeul de Istorie Naturală 'Grigore Antipa'.

Vizitatorii au avut la dispoziţie ghidaj specializat, interpreţi mimico-gestuali, exponate în basorelief şi informaţii despre expoziţii în limbaj Braille, precum şi facilităţi adaptate nevoilor specifice ale grupului ţintă.

De asemenea, lecţiile învăţate în cadrul proiectului au fost transformate într-un Ghid de Bune Practici care va sta la baza unor iniţiative viitoare în alte instituţii culturale.