Actorul si regizorul Dan Puric isi va lansa cel mai nou volum, "Fii demn!", pe 15 noiembrie, de la ora 19.00, la Teatrul de pe Lipscani. Dupa "Omul frumos" si "Cine suntem", Dan Puric parcurge "o noua calatorie" in perimetrul demnitatii. Potrivit Radio Romania, cartea lui Dan Puric, structurata in sase capitole, scrisa la persoana intai, este confesiunea unui om care se bucura de fiecare rasarit de soare si care, cu sensibilitate dar si cu luciditate, redescopera, pentru sine si pentru oameni, reperele necesare oricarui roman: mama, pamantul si martirii neamului.

Cartea aparuta pe 1 noiembrie are pe coperta fotografia mamei autorului. ‘Dupa libertate si democratie, cel mai important lucru este identitatea si libertatea, a spus astazi Majestatea sa, Regele Mihai. Demnitatea nu inseamna tafnosenie, mandrie, stupiditate, ci inseamna ochii acestia, care seamana cu ochii Reginei Maria, cu ochii mamelor dumneavoastra'', declara Dan Puric.

Cu o scriitură simplă, dublată de umor şi ironie, autorul cărţii "Fii demn!" reconstruieşte prin prisma unui demers personal o lume ce se caută pe sine, dar care, in esenţa ei, nu şi-a pierdut simţul valorii şi credinţa.