Vernisajul instalatiei "Ion Barladeanu, cowboy-ul meu", conceputa de regizorul Carmen Lidia Vidu, are loc luni, la ora 19:30, la Institutul Francez din Bucuresti. Instalatia va prezenta publicului, intr-o scenografie inspirata de colajele lui Ion Barladeanu, 20 de lucrari ale artistului si 20 de fotografii serie limitata, care vor fi puse in vanzare. Expozitia este deschisa publicului in perioada 7 - 28 noiembrie. "Povestea noastra are loc intr-un decor de film western, facut din ziarele care-i servesc ca material de lucru lui Ion Birladeanu: capite albe de fan, din ziare, care ascund in ele colajele lui Nea Ion. In mijlocul lor, poze unicat, serie limitata cu Ion Birladeanu, in costum de cowboy, pentru prima oara actor intr-un film western", spune Carmen Lidia Vidu.

Ion Barladeanu nu este un artist in sensul clasic al cuvantului: nu are studii de specialitate, iar lucrarile pe care le creeaza de mai bine de treizeci de ani au o functie mai degraba autoterapeutica (de afirmare ingenua a propriilor dorinte si obsesii, dar si a unei libertati interioare) decat una pur estetica de adresare catre un potential spectator. Ion Barladeanu este un personaj in sensul plin al cuvantului : a visat dintotdeauna sa joace in filme, sa fie un erou¬ Colajele pe care le realizeaza nu sunt altceva decat propriile lui filme, le compune ca un regizor, dupa o poveste imaginata tot de el.

Instalatia conceputa de Carmen Lidia Vidu nu face altceva decat sa puna "in scena" personajul Barladeanu, ii ofera ocazia de a fi un western hero, asa cum s-a visat dintotdeauna.

Ion Barladeanu s-a nascut in 1946 in comuna Zapodeni, judetul Vaslui. De-a lungul a mai bine de treizeci de ani, Ion Barladeanu a selectat si a decupat imagini din reviste, cu care a realizat mai bine de o mie de colaje. Este reprezentat din 2008 de galeria H¬Art, iar lucrarile sale fac o cariera internationala, fiind expuse la Londra, Copenhaga, Basel, Paris.