Criza loveste si creatia literara. Vor dialoga despre temele fierbinti ale zilelor noastre, filtrate prin literatura, studii culturale, estetica si istoria ideilor, doi eseisti importanti din Spania si Romania: Rafael Argullol si Corin Braga. Masa rotunda "Creatia literara intr-o lume in criza. Scriitori in dialog. Fata-n fata: Rafael Argullol si Corin Braga" va avea loc joi, 3 noiembrie 2011, de la ora 17.30, la sediul Institutului Cultural Roman (Aleea Alexandru 38).

Dezbaterea este organizata de Instituto Cervantes din Bucuresti in colaborare cu Institutul Cultural Roman.

Rafael Argullol Murgadas (n.1949, Barcelona) este prozator, poet si eseist, autor a 25 de volume in genuri diferite si profesor de Estetica si Teoria Artelor la Universitatea Pompeu Fabra. In perioada 2002-2008 a fost director al Institutului Universitar de Cultura de la aceeasi universitate. A studiat Filozofie, Medicina, Economie si Stiintele Informatiei la Universitatea din Barcelona, a urmat cursuri la Universitatea din Roma, la Warburg Institute din Londra si Université Libre de Bruxelles, luandu-si doctoratul in Filozofie (in 1979) in orasul sau natal. A predat la numeroase universitati europene si americane si a sustinut conferinte in orase din Europa, America si Asia. In bogata sa activitate publicistica a imbinat constant experienta de calator cu estetica literara. A contribuit la diferite proiecte teatrale si cinematografice. A obtinut Premiul Nadal pentru romanul La razón del mal (1993), Premiul de Eseu al Fondului pentru Cultura Economica – cu Una educación sensorial (2002), si premiile Cálamo (2010) si Ciudad de Barcelona (2010), pentru Visión desde el fondo del mar. In limba romana i-a fost tradus volumul de eseuri Sfarsitul lumii ca opera de arta: o poveste occidentala, la Editura Univers (1999).

Corin Braga (n.1961, Baia Mare) este profesor universitar la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, unde preda literatura comparata, director al Centrului Phantasma pentru Studiul Imaginarului si al publicatiei academice Caietele Echinox. Este membru al Asociatiei Romane de Literatura Generala si Comparata, a Uniunii Scriitorilor din Romania si al PEN-Clubului roman. Este autorul a 12 volume de proza si studii literare, publicate in tara si strainatate, printre care Noctambulii (1992), De la arhetip la anarhetip (2006), La quête manquée de l’Avalon occidentale. Le Paradis interdit au Moyen Age – 2 (2006), Concepte si metode in cercetarea imaginarului (2007).

Accesul publicului este liber. Se asigura traducere simultana, informeaza comunicatul ICR.