VIDEO ARHIVA Regizorul Liviu Ciulei a murit
Nascut pe 7 iulie 1923, Liviu Ciulei a studiat teatrul, la Conservatorul Regal de Muzica si Teatru din Bucuresti, iar apoi arhitectura. A debutat ca actor in 1946, jucand rolul lui Puck in "Visul unei nopti de vara" la Teatrul Odeon din Capitala. Ulterior s-a alaturat echipei Teatrului Municipal din Bucuresti, actualul Teatru Bulandra, unde a debutat ca regizor in 1957, punand in scena "Omul care aduce ploaia" de Richard Nash.
Liviu Ciulei este director onorific al Teatrului "Bulandra".
Cariera spectaculoasa a lui Liviu Ciulei include peste 20 de filme, la care a lucrat in calitate de regizor, actor sau scenarist, precum si numeroase spectacole de teatru, unde si-a pus semnatura ca regizor, scenograf sau actor, aceste productii fiind recompensate de-a lungul timpului cu distinctii prestigioase.
La experienta de regizor, actor, scenograf si scenarist s-a adaugat cea de director artistic, Liviu Ciulei ocupand aceasta pozitie, timp de zece ani, pentru Teatrul "Bulandra" din Bucuresti, dar si pentru Teatrul "Tyrone Guthrie" din Minneapolis.
De asemenea, Liviu Ciulei a fost profesor de teatru la doua universitati prestigioase: Columbia University si New York University.
Printre distinctiile obtinute de Liviu Ciulei, se numara premiul pentru regie, la Festivalul de la Cannes, 1965, pentru "Padurea spanzuratilor", Globul de Cristal, la Karlovy Vary, in 1969, pentru filmul "Valurile Dunarii", Premiul UNITER, in 1996, Premiul de Excelenta UNITER, 2001, Premiul de Excelenta in cinematografia romana, 2002.
Liviu Ciulei era membru de onoare al Ordinului Arhitectilo
Padurea Spanzuratilor
"O scrisoare pierduta"
Liviu Ciulei, in dialog cu Nicolae Manolescu
Interviu realizat de Horia Roman Patapievici

Cine e responsabil pentru noaptea de coșmar de la Spitalul Foișor? Cinci întrebări și răspunsuri esențiale despre scandalul evacuării unității medicale
Raed Arafat vine cu noi explicații după evacuarea cu scandal a Spitalului Foișor: Decizia a fost corectă, chiar dacă a creat disconfort pentru pacienți
Sarea și oamenii - O istorie care a început acum 8.000 de ani, în România
Un bucureștean a făcut cerere pentru un nou buletin acum două luni, dar nu l-a primit nici acum / Cum explică oficialii „dificultatea temporară” de eliberare a actelor de identitate
Ce înseamnă și ce impact ar putea avea decizia CEDO privind vaccinarea
Multumesc, Liviu Ciulei, pentru tot ce ai daruit Teatrului si oamenilor...
Mare OM, mare Caracter!
si aparent nu sunt inlocuiti de nimeni...
pe cand si hienele societatii noastre?
sunt si astazi oamenii de valoare (ieri am auzit de un plastician de 33 de ani care a luat un premiu in Franta) dar nu sunt asa de vizibili.
Regrete pentru marea pierdere a domnului Liviu Ciulei!
ii multumesc pentru toata frumusetea pe care a lasat-o in urma lui.
sa se odihneasca-n pace
a man for all seasons...
Dar ca de obicei, in Romania pesonalitatile deosebite nu sunt apreciate. Din contra.
Dovada si cele doar 11 comentarii la moartea lui.