Alexandru Ciubotariu desenând la standul românesc

Alexandru Ciubotariu desenând la standul românesc

Foto: ICR NY

Între 13 şi 16 octombrie, ICR New York a organizat prima expoziţie de bandă desenată românească în cadrul celui mai important târg de popular culture de pe Coasta de Est (şi a doua din SUA) – New York Comic Con. Standul de 18 metri pătraţi a prezintat istoria atipică a benzilor desenate româneşti, dar şi o sinteză a BD-ului contemporan autohton sub titlul NO SCHOOL: New Romanian Comics – prin contrbutia artiştilor Sandu Florea (În lumea lui Harap Alb – câştigător al prestigiosului Eurocon), Matei Branea (Omulan), Alexandru Ciubotariu (Pisica Pătrată) şi a editorului Miloš Jovanović (Hardcomics). NO SCHOOL: New Romanian Comics este singurul stand de comics european din manifestarea de la New York.

Matei Branea şi Omulan la New York Comic Con

Matei Branea şi Omulan la New York Comic Con

Foto: ICR NY

Prin aceasta expozitie ICR New York continuă la New York Comic Con linia sa de programare dedicată graficii şi artelor urbane, începută în 2008. Singular ca prezenţă în rândul institutelor culturale din metropola americană, standul expoziţiei de la New York Comic Con vine să consolideze prezenţa benzilor desenate româneşti în SUA, oferindu-le artiştilor români o expunere semnificativă în faţa publicului de specialitate, într-un târg de amplă vizibilitate.

New York Comic Con este un târg de benzi desenate, romane grafice, manga, anime, jocuri video, producţii de film şi televiziune inspirate de benzi desenate – de la mainstream până la experimental şi de nişă.