Institutul Cultural Român din Paris anunta o noua sesiune de selectie in cadrul programului «Rezidente de creatie», pentru perioada ianuarie - iunie 2012. Candidaturile pot fi trimise până la data de 10 noiembrie 2011, inclusiv, informeaza ICR.

Inaugurat in octombrie 2007, programul «Rezidente de creatie» a permis ca peste 80 de artisti sau cercetatori, din cele mai diverse domenii sa beneficieze de un stagiu de creatie si documentare la Paris. Programul este realizat cu sprijinul ambasadei României în Franţa si se adresează artiştilor şi profesioniştilor din România si Republica Moldova, din domenii umaniste.

Câştigătorii beneficiaza de cazare la Paris pe o perioadă de o luna - doua luni si o bursa lunara de 1500 de euro/luna sau 2500 de euro/doua luni. Durata rezidentei este stabilita in functie de natura proiectului prezentat.

Rezidenta se acorda artistilor sau cercetatorilor in stiinte umaniste. Domeniile sunt variate : muzică, film, arhitectură, literatură, management cultural, arte vizuale, teatru, dans, jurnalism.

Potrivit comunicatului ICR, dosarele si proiectul vor fi completate în limba franceză (pentru toate domeniile) sau engleză (exclusiv pentru muzică si arte vizuale, dacă aplicantul nu cunoaste limba franceză), iar cetătenii moldoveni vor sustine si un interviu telefonic în limba română.

Selectia proiectelor castigatoare se face de catre un juriu format din experti in domeniile mai sus enumerate. Criteriile de selectie precum si componenta juriului de la sesiunile trecute de selectie in programul «Rezidente de creatie» se gasesc pe site-ul ICR Paris la sectiunea «Rezidente de creatie».

Formularul de aplicatie se poate descarca la adresa: http://www.icr.ro/rezidentecreatie. Aplicatia trebuie trimisa la adresa: institut@institut-roumain.org pana pe data de 10 noiembrie 2011.