Cea de-a treia transmisiune live organizata la Opera Nationala Bucuresti, programata in data de 28 octombrie, va transforma publicul roman intr-un martor al unui eveniment de o deosebita importanta in lumea artistica internationala: gala de redeschidere a Teatrului Mare din Moscova – Bolsoi, dupa un proiect impresionant de refacere si modernizare. Evenimentul se va desfasura in prezenta presedintelui Rusiei, Dmitri Medvedev, iar un invitat special al serii va fi soprana Angela Gheorghiu, informeaza comunicatul ONB, remis Hotnews.ro.

Angela Gheorghiu si Bolsoi TeatreFoto: Opera Nationala Bucuresti

Redeschiderea Teatrului Mare din Moscova - Bolşoi are loc după un proiect impresionant de refacere şi modernizare care a început în anul 2005.

În România, evenimentul mai poate fi urmărit în direct la Timişoara - Aula Bibliotecii Centrale Universitare 'Eugen Todoran' şi Sibiu - Centrul Cultural Habitus din Piaţa Mică.

Spectacolul de gala va insemna pentru spectatorii români reîntâlnirea cu Angela Gheorghiu, celebra soprană de origine română, invitată de onoare a evenimentului.

Angela Gheorghiu a cântat în prezenţa preşedintelui american Barack Obama în decembrie 2009 la Gala Kennedy Center Hounors (Washington), pentru a o onora pe mezzo-soprana de origine americană Grace Bumbry.

Printre alţi invitaţi de marcă ai galei de la Bolşoi se numără: Placido Domingo, Natalie Dessay şi Dmitri Hvorostovski. Evenimentul îşi propune să reconstituie istoria impresionantă a instituţiei înfiinţate în 1776 (care funcţionează în actuala clădire din 1824), programul serii reunind astfel un montaj cu imagini ce prezintă reconstrucţia clădirii, o paradă a decorurilor realizate de mari scenografi ai teatrului, fragmente cunoscute din spectacole de operă sau de balet. Gala se va încheia cu o paradă care prezintă întreaga companie a teatrului. Regia manifestării este semnată de Dmitri Ceniakov, iar conducerea muzicală a evenimentului îi aparţine lui Vassili Sinaiski, la reuşita evenimentului dându-şi concursul soliştii, compania de balet şi orchestra Teatrului Bolşoi.

Potrivit ONB, ora de începere a transmisiunii în România este 17.00, preţul biletului fiind de 45 de lei.

Biletele se pot achiziţiona la Casa de bilete a ONB, de luni până duminică, între orele 9.00 - 13.00 şi 15.00 - 19.00 sau online, pe site-ul oficial al instituţiei: www.operanb.ro.

Seria transmisiunilor în direct care vor fi organizate la ONB va continua cu spectacole realizate pe scena câtorva dintre cele mai importante teatre lirice din lume, ca Teatro Real - Madrid, Gran Teatre del Liceu - Barcelona, Arena di Verona, Scala din Milano ş.a.

Evenimentul este realizat cu sprijinul Asociaţiei „Friends of Opera”.