Bob Dylan este marele favorit al caselor de pariuri pentru premiul Nobel pentru literatura, care va fi decernat joi, potrivit uneia dintre principalele case de pariuri din Marea Britanie, unde bookmaker-ii sunt o veritabila institutie, relateza AFP.

80% dintre pariurile facute in ultimele 12 ore s-au concentrat asupra cantaretului, a carui cota a trecut de la 100 la 1 la 5 la 1, precizeaza Ladbrokes.

Scriitorul roman Mircea Cartarescu are o cota de 33 la 1.

Pariurile in favoarea lui Bob Dylan au venit din Japonia, Canada si din majoritatea tarilor europene.

"Avem multe pariuri care provin din Suedia, oameni care aparent sunt bine informati", a afirmat Alex Donohue, un reprezentant al casei de pariuri.

Deocamdata, numele celui care ii va succeda lui Mario Vargas Llosa este un mister. Un nume, totusi, este pomenit frecvent in cercurile literare: poetul sirian Adonis.

Dar cota sa a cazut la 6 la 1, potrivit Ladbrokes.

"Balanta inclina acum pentru Dylan. La inceput, era un outsider, dar se stie ca acestui comitet (care decerneaza Nobelul) ii place sa creeze surprize si pariorii cred ca Dylan ar putea sa beneficieze de acest lucru".

Bob Dylan, in varsta de 70 de ani, este de peste 50 de ani una dintre figurile majore al muzicii rock si folk, celebru atat pentru melodiile sale, cat si pentru versurile angajate social si politic.