Patru tineri artişti, mai mult sau mai putini consacrati, îşi vor expune lucrările de fotografie, pictură, ilustraţie şi bandă desenată în cadrul expoziţiei de grup „Arta la pachet”. Expozitia, aflata la a doua editie, Expozitia va fi gazduita de galeria foto a Cinematografului Patria din Bucuresti va fi vernisata marti, 4 octombrie 2011, de la ora 18:00.

Expozitia „Arta la pachet” este realizata de Organizatia Civica Alternative in colaborare cu Romania Film si Clubul Presei Transatlantice. In seara vernisajului, organizatorii vor prezenta publicului o scurta piesa de teatru, lectura si arta culinara.

Expozitia va fi deschisa in perioada 4 -31 octombrie.

Artistii se prezinta:

FOTOGRAFIE- Alex Ungureanu

Am 25 de ani, nascut in Bucuresti, in 2008 am obtinut atestat de fotograf in urma sustinerii unor cursuri de fotografie. In prezent muncesc intr-un domeniu total diferit de fotografie.

Pasiunea pt. fotografie am dobandit-o in urma cu 6-7 ani , in perioada cand eram la liceu. Atunci am intrat in posesia unui aparat kodak pe film, cu care pozam orice mi se parea interesant, prieteni si diverse evenimente ( petreceri , expozitii s.a. ) Dezvoltasem si o mica afacere, intrucat pozele pe care le faceam pe film , le developam apoi le vindeam prietenilor . Treptat am evoluat la un aparat digital, iar in momentul de fata pozez cu un canon 50d.

Imi place sa fotografiez peisaje, animale , porterete , locuri ce prezinta un trecut, o istorie (exemplu: ruine, cladiri parasite), iar ca activitate fotografica pot spune ca pozez la nunti , botezuri , baluri de absolvire si petreceri aniversare.

Fotografiile reprezinta natura , peisaje si animale , principalele teme pentru care am o deosebita placere in a le surprinde si imortaliza de fiecare data cand am ocazia.

Doresc sa ajung sa lucrez pentru o revista de specialitate , de genul "National Geografic" , unde sa am posibilitatea sa surpind frumusetile naturii, cat sa si documentez comportamentul si mediul de viata al animalelor.

PICTURA- Diana Ivan

Am 18 ani, m-am nascut intr-o familie de artisti si pot sa spun ca desenez de cand ma stiu, iar in prezent aceasta activitate reprezinta mai mult decat un hobby; a devenit o pasiune prin dorinta de a ma perfectiona si de a capata titlul de "artist" in adevaratul sens al cuvantului : un creator, un vizionar capabil sa isi imprime trairile pe hartie, cu o simpla pensulatie.

Fiind in plina formare, arta mea este caracterizata de un stil mixt, experimentez diverse combinatii,dar in ultima perioada plansele mele graviteaza in jurul ideii de realism in contrast cu imaginatia creatoare.

Lucrarile pot fi asemanate cu o osmoza in care elementele descompuse geometric difuzeaza intr-un spatiu suprarealist.

Astfel aceste incercari devin suportul meu moral si materizalizarea ideilor ce au transformat pasiunea in dorinta de a impartasi un sentiment tuturor,deoarece ele sunt pana la urma un jurnal al constiintei mele.

In viitor mi-as dori ca viziunea mea sa fie conceputa ca o manifestare matura a unei imaginatii infantile,cu un mesaj simplu,dar capabil sa motiveze.

ILUSTRATIE- Hilda Varga

Am fost adoptată de către Bucureşti acum 3 ani când am venit aici la facultate. Sunt originară din Zalău, Sălaj. Mi-a plăcut de mică să desenez, imi plăcea să realizez peisaje, naturi moarte, lucrări abstracte dar îmi era imposibil să realizez portrete. Probabil pentru a compensa acest lucru m-am apucat să mă desenez pe mâini cu pixul. In primul an de facultate am venit în contact cu „henna” – substanţa cu care de fapt se realizează modelele pe piele.

Planşele au fost realizate în format 30/40, în cariocă şi creioane cerate. Am încercat să încorporez cât mai multe stiluri în modelele pe care le-am realizat: indian, pakistanez, arab. De asemenea, am încercat să creez varietate prin gama largă de şabloane ale corpului uman pentru a arăta că un model poate fi realizat atât pe picior sau mână cât şi pe spate sau abdomen.

As vrea sa arata că arta henna are o largă aplicabilitate, mi-ar face deosebită plăcere să îmbin „body painting”-ul cu modelele henna şi să creez nişte desene care să difere de ceea ce suntem obişnuiţi să vedem.

BENZI DESENATE- Mihai Grajdeanu

Am 24 de ani, sunt nascut in Mangalia, stabilit in Bucuresti.

Cea mai indepartata amintire cu mine desenand ar fi la varsta de 7-8 ani,de ziua mamei pe felicitarile de 8 martie faceam un mic desen, la fel si pe scrisorile catre mos Craciun. In aceeasi perioada in fiecare zi de 1 iunie in Mangalia se organiza desenul pe asfalt. Pe faleza din Mangalia unde acum se afla aleea stelelor zeci de copii se adunau si participau printre care eu si fratele meu. Din cate mai tin minte am castigat premii acolo.

Primele benzi desenate am inceput sa le fac undeva intre 11 si 14 ani sunt creionate pe foi A4 ,unele chiar sunt colorate. Pana in prezent mi s-au publicat cateva benzi desenate : Dupa Gratii, Ciutanul vol I si Legendele Dacilor Liberi.

Plansele expuse din Ciutanul vol I sunt cateva pagini din primul roman grafic romanesc dintr-o serie de 3 volume care vor fi publicate. Denumirea de ‘’ciutanul’’ provine de la un regionalism din Doborogea care inseamna -pitic, copil si este defapt porecla pe care o primeste personajul principal Mihai Dumitrescu de la coechipieri din echipa de fotbal.

In prezent fac parte din grupul de tineri artisti BD al revistei COMICS. Sustin ateliere de benzi desenate pentru copii prin tara si lucrez la continuarea trilogiei cu CIUTANUL VOL II .

Trupa Caliope de la liceul Cervantes va prezenta o scurta piesa de teatru

Piesa:"BARBATA SI NEVASTUL"

Autor:DIANA IVAN

Actori-Personaje:ANDREEA NICULESCU-Maricica Tataru

SANDRA PANAIT-Sandel Samanta

ANDREEA NEAGA-inspector Copca Arsinel

ANDREEA MARES-vecina

Muzica:ANDREEA NICULESCU

Regie:DIANA IVAN si ANDREEA NICULESCU

Decor:DIANA IVAN

Seara va fi completata cu lectura in interpretarea Violetei Dobre

De mica, am descoperit bucuria lecturii, cum o carte, desi neinsufletita, poate deveni un bun prieten, cum atunci cand citesti, lumea creata de scriitor te prinde si pe tine in paginile cartii. Nu a durat mult pana ce am incercat sa compun la randul meu scurte povestiri, iar acesta a fost inceputul dezvoltarii pasiunii mele: aceea de a scrie.

Imi place sa scriu, sa creez alte lumi prin povestile mele, sunt de parere ca un scriitor, pe langa un stil propriu si pe langa imaginatie, trebuie sa stie cum sa provoace emotii celui care ii citeste opera. In mare, am scris scurte povestiri pe diverse teme, cum ar fi iubirea, imaginea de sine, societate. Am incercat acum ceva timp sa scriu si ceva mai amplu, un roman fantastic ce povesteste aventurile prin care trece o adolescenta pentru a se regasi.

Desi scrisul pentru mine este deocamdata doar o pasiune, planuiesc ca in viitor sa iau legatura cu o editura si sa incerc sa imi public un roman sau o carte care sa cuprinda mai multe povestiri.