Conferintele TNB

Sanse irosite, sanse folosite - o prezentare despre Ion Ratiu, cu fiul sau Nicolae Ratiu

de D.S.     HotNews.ro
Miercuri, 21 septembrie 2011, 15:07 Actualitate | Cultură


Nicolae Ratiu, presedintele Fundatiei Ratiu, va sustine o conferintă despre tatăl său, marele om de stat, om de afaceri si filantrop Ion Ratiu. Printre altele, Nicolae Ratiu va vorbi si despre credinta de neclintit pe care tatăl său o avea în România si în poporul român. Conferinta, prima din aceasta noua stagiune, va avea loc duminică 25 septembrie 2011, de la ora 11:00, in Sala Atelier a TNB, la invitatia directorul Teatrului National din Bucuresti, Ion Caramitru.

„Bineînteles că Ion Ratiu a fost dezamăgit atunci când candidatura sa în alegerile prezidentiale nu a avut succes. Bineînteles ca a fost dezamăgit atunci când casa i-a fost jefuită si incendiată de mineri, în iunie 1990. Bineînteles ca a fost dezamăgit atunci când propriul său partid a refuzat să-i sustină a doua candidatură pentru functia de presedinte. Cu toate acestea, dragostea sa pentru România a învins de fiecare dată. Ion Ratiu a refuzat să plece din tară, chiar daca multi – prea multi – îsi doreau acest lucru. A refuzat să se retragă din politică, din lumea finantelor si presei din România. Dacă tatăl meu a învătat o lectie în timpul exilului său, aceasta a fost să nu renunte la luptă, să nu dezamagească oamenii, să îsi continue munca.
E adevărat că Ion Raţiu a pierdut mai multe lupte, dar istoria ne dovedeşte că a câştigat războiul. Mulţi au spus că, din cauza moştenirii comunismului, societatea civilă din România nu are nicio şansă de a se dezvolta. Cu toate acestea, o mulţime de tineri sunt astăzi implicaţi în organizaţii non-guvernamentale, lucrând în domeniul ecologiei, al păstrării patrimoniului, al drepturilor omului şi al sanselor egale. România este membră a Uniunii Europene şi NATO: ţara s-a întors pe făgaşul ei normal...
Îmi place să cred că, de oriunde s-ar afla, tatăl meu zâmbeşte acum, ştiind că moştenirea sa este perpetuată şi că românii îşi aduc aminte de el cu drag ca de "cel mai bun preşedinte pe care România nu l-a avut".  – Nicolae Ratiu

Nicolae Raţiu este om de afaceri şi filantrop. Este Directorul General al companiei Regent House Properties Ltd precum şi al altor companii din Marea Britanie, Franţa şi România, cu un important portofoliu în domeniul imobiliar, al fabricării de mobilier şi al tipografiei.

Cu toate că este născut în Davos, Elveţia şi educat în Marea Britanie şi Statele Unite, rădăcinile lui Nicolae Raţiu sunt profund româneşti, fiind cel mai tânăr dintre cei doi fii ai marelui patriot Ion Raţiu – fost vicepreşedinte al PNŢCD şi candidat la preşedinţia României.

Nicolae Raţiu este Preşedintele Fundaţiei Raţiu, organizaţie înfiinţată la Londra în 1979 de către Ion şi Elisabeth Raţiu si care acre ca obiectiv principal promovarea şi susţinerea învăţământul şi cercetarii în domeniul culturii şi istoriei ţării şi poporului român.
Fiind preocupat, de asemenea, de acţiuni umanitare, Nicolae Raţiu este membru în consiliile directoare ale mai multor organizaţii de caritate din România şi Marea Britanie: Centrul Cultural Românesc din Londra, Fundaţia Pro Patrimonio, Fundaţia Relief Fund for Romania, Radiological Research Trust.

Pretul unui bilet este de 23 lei


Citeste mai multe despre   


489 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version