Expozitie Mihail Trifan si Ion Grigorescu la Club Electro Putere

de D.S.,     HotNews.ro
Miercuri, 21 septembrie 2011, 12:52 Actualitate | Cultură

Mihail Trifan
Foto: Club Electro Putere
Club Electro Putere, centru de artă şi cultură contemporană din Craiova aduce impreuna doi artisti experimentalisti din aceeasi generatie dar cu traiectorii de formare si dezvoltare diferite. Expozitia va fi vernisata joi, 22 septembrie si va fi deschisa publicului pana pe data de 17 octombrie.

Mihail Trifan (nascut in 1946) a absolvit Academia de Arte din Bucuresti iar in prezent traieste si lucreaza in Craiova.
Fara a fi in relatie cu un mediu cultural artistic amplu si pertinent, in care schimbul de idei sa se poata produce cu frecventa si constanta, arta lui Trifan a ramas izolata in unele parti fata de discursul cultural occidental si uneori chiar national.
Lucrarile lui combina cu dezinvoltura pictura, performance, instalatie, obiect si sunet, functionand ca dispozitive ce produc subiectivitate in ideea unei re-singularizari personale si permanente, ramanad constant in zona experimentului.
Cu o destinatie de cercetare si tematizare voit imprecisa, lucrarile lui sunt incarcate de informatie mergand pana la suprasaturatie, haos si autodistrugere, producand un discurs de genul Dada-Kitsch in care se combina forme si semne inspirate din istoria recenta a artelor vizuale cu productia de semne si imagini a pietei de consum.
Expozitii individuale ale artistului Mihail Trifan: 1996 – Teatrul National Craiova; 1988 – Galeria Eforie, Bucuresti; 1983 – Galeria Arta, Craiova.
Expozitii de grup: 2011 - Muzeul de Arta Arad; 2008 – Expozitie de desene, Galeria Arta, Craiova; 2006 – Salonul de Iarna, Muzeul de Artă Calafat; 2005 – Salonul Municipal, Muzeul de Artă Craiova; 2004 - Artă contemporană, Galeria Artis, Bucuresti.

Ion Grigorescu (nascut in 1945) face parte dintre artisti romani conectati frecvent la discursul artistic occidental, fiind in permanet dialog cu artisti si insitutii din alta parte.
Transformarile cu care opereaza Grigorescu, urmarind influentele discursului artistic provenit din Vest, merg dincolo de experienta artei actioniste, de care era interesat in mod direct si pe care o experimenta in secret.
Lucrarile lui trateaza subiecte ce devanseaza conceptualismul vestic, site-specific sau auto-observatia, ele interogheaza componentele politice, sociale si economice, care constituie conditiile institutionale ale artei, atat in forma lor actuala cat si in contextul lor evolutiv.
Expozitii individuale ale artistului Ion Grigorescu: 2011 - Horse, Men Market, Friedrichshof Sammlung; 2010 – Galeria Gregor Podnar, Berlin; 2009 – In the Body of the Victim, Muzeul de Arta Moderna, Varsovia.
Expozitii de grup: 2011 – Performing History, Bienala de Arta de la Venetia; 2011 – Out of Place, Tate Modern, Londra; 2007 – Documenta 12, Kassel; 1998 – Out of Action, MOCA Los Angeles; 1994 - Bienala de la Sao Paolo.


Citeste mai multe despre   
[P] Camera Consultantilor Fiscali organizeaza examen de atribuire a calitatii de consultant fiscal sau de consultant fiscal asistent in Bucuresti, in data de 4 noiembrie 2017

Camera Consultantilor Fiscali este organizatia profesionala de utilitate publica care coordoneaza activitatea de consultanta fiscala din Romania si are in evidenta peste 5.500 de membri la nivel national. Inscrierile la examen se fac in perioada 2 octombrie 2017 - 20 octombrie 2017 pe site-ul http://www.ccfiscali.ro/.

568 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri