Andrei Plesu spune, la RFI, ca Johnny Raducanu a facut parte dintr-o minoritate in anii '60-'70, o "minoritate a normalitatii". Johnny Raducanu era un "om generos", un "prieten de care e nevoie cand esti in necaz". Putini stiu ca Johnny Raducanu si Andrei Plesu au inregistrat si cateva melodii impreuna, la Tescani, in 1989. Le puteti asculta pe site-ul RFI, impreuna cu interviul pe care Vasile Damian i l-a luat lui Andrei Plesu.

Andrei Plesu: Johnny Raducanu facea parte dintr-o minoritate care in anii '60¬'70 ne facea sa ne simtim cat de cat normal. Era un om talentat, un prieten cordial si devotat, care reusea sa lege intre ele mai multe straturi ale lumii culturale. Era prieten si cu muzicieni si cu poeti si cu artisti plastici¬ In jurul lui si cu el impreuna se construise un univers in aparenta monden, dar care de fapt era un univers de rezistenta si normalitate. E intre ultimii care face parte din aceasta salvatoare minoritate si sunt foarte afectat de disparitia lui.

Rep.: Mi-aduc aminte ca in 1989 ati si inregistrat cateva melodii cu el, la Tescani.

A.P.: Johnny e singurul om care pana acum a reusit sa ma faca sa cant. A venit la Tescani, ceea ce in sine era un gest de mare prietenie.

Asculta pe www.rfi.ro cum a cantat Andrei Plesu cu Johnny Raducanu.