Editura Polirom, in parteneriat cu Libraria Elefant.ro, va invita joi, 22 septembrie, incepind cu ora 18.00, la un dublu eveniment: lansarea editiei electronice a microromanului Litera din scrisoarea misterioasa de Alex. Leo Serban si lansarea proiectului e-BOOKs, recent initiat de editura si realizat in parteneriat cu Elefant.ro. Lansarea va avea loc la Books Coffee Club- Piata Romana si va fi urmata de o dezbatere.

Litera din scrisoarea misterioasa de Alex. Leo Serban Foto: Polirom

Vor disparea cartile, cum preconizeaza unii entuziasti ai tehnologiei? Sint gadgeturile doar o moda trecatoare, cum sustin unii mai conservatori? Despre e-BOOK. Fara entuziasm sau minie este tema dialogului la care au acceptat sa participe: jurnalistul si scriitorul Costi Rogozanu, Victor Kapra – consultant de online si social media, jurnalist specializat in IT, Cristina Bazavan – jurnalist si unul dintre cei mai importanti bloggeri autohtoni, bloggerul Dragos C. Butuzea, Virginia Costeschi – director editorial Elefant.ro, Vlad Puescu – digital project manager Elefant.ro, si Oana Boca – director de imagine Polirom.

Editarea, mai intii in format eletronic, a singurei carti de proza semnate de cel care a fost cel mai important reprezentant al actualei generatii de critici de cinema, regretatul Alex. Leo Serban, constituie o premiera pe piata de carte autohtona. Ramas in manuscris dupa moartea prematura a autorului, Litera din scrisoarea misterioasa este una dintre cele mai asteptate carti ale acestei toamne. Editia digitala a cartii va fi urmata de editia print.

La evenimentul de lansare a editiei digitale a cartii lui Alex. Leo Serban va participa si Antoaneta Ralian, excelenta traducatoare a volumului si cea care semneaza cuvintul inainte.

Alaturi de Litera din scrisoarea misterioasa, Editura Polirom a editat pina in prezent alte 60 de titluri in format eletronic si are in plan lansarea altor 40 pina la sfirsitul lunii septembrie

Titluri semnate de prestigiosi autori romani – Gabriela Adamesteanu, N. Steinhardt, Ion Vianu, Adrian Marino, Al. Paleologu, Dan Lungu, Octavian Paler, Aurora Liiceanu, I.P Culianu, Filip Florian, Radu Pavel Gheo, Andrei Oisteanu, Marta Petreu, Gellu Naum, Nicolae Manolescu, Simona Popescu, Doina Rusti s.a. –, dar si opere ale clasicilor literaturii universale, cum ar fi F.M. Dostoievski, Lev Tolstoi, E.A. Poe, Mihail Bulgakov sau F.Scott Fitzgerald, in cele mai noi si valoroase traduceri.

Cartile digitale sint disponibile in formatele EPUB si PDF (protejate Adobe® DRM). Proiectul e-BOOKs al Editurii Polirom este realizat in colaborare cu Libraria Elefant.ro.

Cei prezenti la evenimentul de lansare vor avea ocazia sa citeasca e-BOOK-uri, pe dispozitive de lectura puse la dispozite de elefant.ro, se arata in comunicatul de presa remis Hotnews.ro.