Turneu extraordinar de recitaluri

Duelul viorilor – Stradivarius sau Guarnieri?

de D.S.     HotNews.ro
Vineri, 16 septembrie 2011, 15:55 Actualitate | Cultură

Duelul viorilor
Foto: Radio Romania Cultural
Publicul meloman din Romania va putea asista în perioada 26 septembrie - 6 octombrie 2011 la duelul muzical a doi mari violonisti romani Liviu Prunaru şi Gabriel Croitoru însoţiţi de două dintre cele mai frumoase şi performante viori ale lumii. Provocarea a fost lansată celor doi violonisti de catre pianistul Horia Mihail, care ii va insoti pe scena in turneul national ''Duelul viorilor'' derulat in sase orase din tara. Publicul este chemat la ceas de seară, in sala de concert, să arbitreze neobisnuitul duel: Stradivarius sau Guarnieri?

Care a fost cel mai mare lutier al lumii? O rivalitate veche de trei secole, o întrebare pe care şi-au pus-o generaţii si generaţii de iubitori ai muzicii, nu îşi va găsi nici acum, probabil, răspunsul, dar va deveni pretextul unor recitaluri extraordinare cu piese de mare popularitate din repertoriul  pentru vioară. Pentru început interpreţii vor prezenta publicului cele două opere de artă – viorile Stradivarius şi Guarneri. Astfel Gabriel Croitoru cu vioara Guarneri del Gesu “Catedrala” a lui George Enescu pusă la dispoziţie de Muzeul « George Enescu » va interpreta lucrări de virtuozitate de H. Provost, Sarasate şi Kreisler, apoi Liviu Prunaru va cânta la vioara Stradivarius “Pachoud” - un instrument special, de mare valoare, adevărată operă de artă a lui Stradivarius - piese celebre de Ceaikovski,  Brahms – Kreisler, Jules Massenet şi Bazzini. În cea de-a doua parte a serii, cei trei artişti, Liviu Prunaru, Gabriel Croitoru şi Horia Mihail, vor fi prezenţi pe scenă concomitent, spectatorii putând să savureze îmbinarea spectaculoasă a sunetelor celor două viori acompaniate de pian în Grand Duo pentru două viori, op. 57 de Ch. de Beriot, Duo în re major de Spohr şi Cinci piese pentru 2 viori şi pian de Şostakovici.

Aşadar Stradivarius sau Guarnieri ? Doar publicul poate decide… Vă invităm să arbitraţi 'Duelul viorilor' - turneu extraordinar de recitaluri cu piese de mare popularitate din repertoriul pentru vioară susţinut de Liviu Prunaru – Stradivarius, Gabriel Croitoru – Guarneri, Horia Mihail – pian.

Programul turneului este următorul:
-    26 septembrie, Tg. Mureş, Palatul Culturii
-    28 septembrie, Braşov , Cercul Militar
-    30 septembrie, Bucureşti, Sala Radio
-    3 octombrie, Casa de cultură a studenţilor, Cluj Napoca (în cadrul festivalului “Toamna Muzicală Clujeană”)
-    4 octombrie, Timişoara, Sala Capitol
-    6 octombrie, Craiova, Sala Filarmonicii
 
Evenimentul este realizat de Radio România Cultural şi Asociaţia culturală Accendo.
Biletele s-au pus în vânzare la casele de bilete ale sălilor de concert, iar la Bucureşti şi Timişoara prin site-ul www.eventim.ro şi librăriile Humanitas.


Citeste mai multe despre   
[P] Camera Consultantilor Fiscali organizeaza examen de atribuire a calitatii de consultant fiscal sau de consultant fiscal asistent in Bucuresti, in data de 4 noiembrie 2017

Camera Consultantilor Fiscali este organizatia profesionala de utilitate publica care coordoneaza activitatea de consultanta fiscala din Romania si are in evidenta peste 5.500 de membri la nivel national. Inscrierile la examen se fac in perioada 2 octombrie 2017 - 20 octombrie 2017 pe site-ul http://www.ccfiscali.ro/.

1063 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version