Marele tenor italian Salvatore Licitra (43 de ani), considerat urmasul lui Luciano Pavarotti, a murit in noaptea de duminica spre luni, dupa ce fusese grav ranit intr-un accident rutier produs in urma cu o saptamana, anunta AFP. Medicii de la spitalul din Catania unde era internat tenorul au confirmat intrarea sa in moarte cerebrala, iar familia si-a dat acordul pentru prelevarea de organe.

Salvatore LicitraFoto: AGERPRES

Pe 27 august, tenorul a pierdut controlul scuterului sau Vespa si s-a izbit de un zid de pe marginea drumului. El nu purta casca de protectie si a suferit traumatisme craniene grave si rani la nivelul toracelui. El se afla pe scuter impreuna cu o tanara chinezoaica in varsta de 29 de ani, care purta casca si a fost ranita usor.

Salvatore Licitra a devenit cunoscut in intreaga lume in anul 2002, cand a fost solicitat sa il inlocuiasca pe Luciano Pavarotti la Metropolitan Opera din New York, in rolul Caravadossi din "Tosca". El a cantat si la celebra Scala din Milano si a colaborat cu nume mari ale operei din intreaga lume.