Noua stagiune teatrala bate la usa. Teatrul National Bucuresti este pregatit sa-si intampine publicul cu piese interesante din dramaturgia română şi universală, distribuţii promiţătoare şi regizori prestigioşi. ​

Regizorul bulgar Aleksander Morfov, nume de primă mărime al regiei europene (al cărui spectacol „Exilaţii" a fost prezentat în turneu pe scena mare a TNB în urmă cu un an), a început repetiţiile la „Vizita bătrânei doamne", cunoscuta piesă a dramaturgului elveţian Friedrich Dürrenmatt, premiera urmând să aibă loc în prima parte a stagiunii 2011-2012. Potrivit site-ului teatrului rolul titular va fi interpretat de Maia Morgenstern.

„Omul cu mârţoaga" de George Ciprian, piesă de referinţă a dramaturgiei româneşti interbelice, a intrat în repetiţii în regia Ancăi Bradu.

Un alt proiect repertorial incitant este piesa unuia dintre cei mai importanţi dramaturgi spanioli contemporani, „Băiatul din ultima bancă" de Juan Mayorga, pe care o va pune în scenă regizorul Cristian Theodor Popescu.

Anul Caragiale (2012 - 100 de ani de la moartea sa) va aduce la rampă capodoperele dramaturgului român sub semnături regizorale prestigioase şi în interpretări memorabile. D'ale carnavalului în regia lui Alexandru Tocilescu se numără printre primele montări, urmând ca mai multe detalii despre acest important proiect să fie făcute publice odată cu conferinţa de presă din deschiderea stagiunii.

În zilele de 4 şi 5 septembrie, Sala Mare a TNB găzduieşte în cadrul Festivalului Internaţional George Enescu un spectacole de balet din Chile.

Stagiunea propriu-zisă a teatrului se deschide sâmbătă, 17 septembrie cu spectacole de succes din repertoriu, dar şi cu o nouă reprezentaţie în cadrul festivalului mai sus pomenit, spectacolul „Magifique", o ingenioasă coregrafie modernă pe muzica lui Ceaikovski, ce va fi prezentat pe scena mare.

În septembrie se reia şi ciclul de conferinţe ale Teatrului Naţional. Primul titlu, ales de cunoscutul om de afaceri Nicolae Raţiu, ne invită să medităm asupra istoriei recente, prin exemplul evocator oferit de tatăl său Ion Raţiu, asupra Şanselor irosite, Şanselor folosite...

Pentru prima parte a stagiunii 2011-2012, Teatrul Naţional „I.L.Caragiale" pregăteşte multe alte surprize plăcute, între care şi o nouă sală de spectacole, prima dintre cele anunţate în cadrul proiectului de reconstrucţie aflat în plină desfăşurare.