Actrita Tamara Buciuceanu Botez a primit, duminica, o stea pentru intreaga cariera pe Aleea Celebritatilor din Piata Timpului din Capitala: ''Sunt astazi fericita si foarte bogata. In cei 60 de ani de teatru am strans multa dragoste, mult respect si multe aplauze de la dumneavoastra. Mi-ati dovedit azi ca inca ma iubiti si va multumesc. Vreau sa va marturisesc ca n-am trait degeaba si cred ca mi-am facut datoria. Cand am sa fiu acolo, sus de tot, in celelalte stele, am sa ma uit in jos si am sa ma intreb daca steluta mea de pe pamant mai straluceste. Va doresc tuturor multa sanatate, rabdare si bunavointa. Si nu uitati de demnitate'', le-a spus marea actrita celor prezenti, potrivit Agerpres.

Steaua Tamarei BuciuceanuFoto: Pi2

''Ii multumesc domnului primar Oprescu pentru ca mi-a permis sa calc pe terenul primariei'', a glumit ea.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a marturisit ca a admirat-o pe actrita Tamara Buciuceanu inca din copilarie si ca apreciaza si in prezent dorinta acesteia de a-i face fericiti pe ceilalti: ''Eu ma bucur din suflet ca este in tonus si sper sa aiba o viata linistita. Admir dorinta de a trai si de a-i face fericiti si pe ceilalti. (...) Am vazut-o in multe piese si m-a incantat, copil fiind. Apoi mi-am castigat si eu libertatea si am inceput sa ma duc singur la teatru. Am vazut-o in multe spectacole'', a mai spus Sorin Oprescu, adaugand ca cea mai vie amintire a sa este cu Tamara Buciuceanu jucand rolul doamnei profesoare Isoscel.

Intrebat ce personalitate culturala romaneasca urmeaza sa primeasca viitoarea stea pe Aleea Celebritatilor, Sorin Oprescu a anuntat ca este vorba despre actorul Sebastian Papaiani.

La eveniment au participat, printre altii, directorul Teatrului Metropolis, actorul George Ivascu, directorul Teatrului de Comedie, actorul George Mihaita, actorii Sebastian Papaiani, Stela Popescu, Mircea Albulescu, precum si profesorul universitar Ion Tobosaru.