​​Muzeul Guggenheim din Bilbao inaugureaza in aceasta toamna prima expozitie retrospectiva Constantin Brancusi, in care vor putea fi vazute aproximativ 30 dintre lucrarile cele mai cunoscute ale genialului sculptor roman.

Muzeul Guggenheim din BilbaoFoto: Muzeul Guggenheim Bilbao

Cu scopul de a crea un dialog intre arta lui Brancusi (1876 - 1957) si cea a lui Richard Serra (1939), Muzeul Guggenheim de la Bilbao va incerca "sa exploreze semnificatia conceptelor de timp si spatiu" din opera celor doi creatori, considerati drept doi dintre cei mai importanti sculptori ai secolului XX.

Comisarul Olivier Wick a reunit in cadrul expozitiei lucrari precum "Sarutul", "Capete de copii", "Muze adormite" si celebrele "Pasari in spatiu", dar si sculpturi care au fost controversate la momentul prezentarii lor precum "Printesa X" sau "Adam si Eva". Vizitatorii expozitiei de laBilbao vor putea vedea de asemenea si sculpturi precum "Negresa alba" sau asa-zisul grup-mobil "Copilul in lume", care a fost reconstruit pornind de la sculpturile in lemn originale "Cupa II" si "Micuta franceza".

Citeste restul materialului pe Romanul din Spania.