​Vladimir Tismaneanucrede ca in urma deciziei Comisiei de Etica a Universitatii Bucuresti Victor Ponta ar trebui sa-si dea demisia: „Un plagiator dovedit nu are ce cauta in fruntea Guvernului Romaniei. A promis acest lucru in interviul cu ziarul “El Pais”, este cazul sa se tina de cuvant, sa-si onoreze angajamentul.”

ContributorsFoto: Contributors.ro

Alexandru Toma Patrascuadreseaza o scrisoare deschisa presedintelui Basescu in care explica de ce va boicota referendumul: „Domnule Presedinte, pe 29 iulie eu si alti oamani ca mine vom boicota referendumul. Inteleg tentatia unui atac la baioneta de dragul apararii unui principiu, inteleg mirajul si eroismul unei sarje a brigazii de cavalerie usoara, dar nu asa se cistiga razboaiele.”

Adrian Papahagi:"Ceea ce ni se pregătește în 29 iulie este o farsă sinistră. Poporul român este chemat la urne pentru a legitima politic o procedură viciată, un referendum la limita de jos a legalității, smuls prin siluirea instituțiilor statului și batjocorirea Constituției, legilor și regulamentelor Camerelor. Suntem chemați să legitimăm cea mai ilegitimă mișcare politicianistă împotriva unui Președinte legitim, că ne place sau nu de Traian Băsescu."

Catalin Popase refera in textul sau la decizia Consiliului de Etica conform caruia Victor Ponta nu ar fi plagiat: „Din punct de vedere cantitativ, până la asurzire ni s-a strigat că prima comisie, cea desfiinţată, se pronunţase în lipsă de cvorum, fiind doar treisprezece somităţi universitare prezente fizic şi care au statuat toate că doamna Ponta merită ruşinată şi să i se ia stetoscopul ; acum, cu opt agro-ingineri, decizia dobândeşte dacă nu legalitate, cel puţin mai multă legitimitate ?”

Mihai Damian:„Numai ca in loc sa repare fundatia subreda a constructiei noastre legislative, liderii USL au preferat s-o demoleze. Mai mult decat atat, toate actiunile lor recente – acapararea televiziunii publice si cenzura practicata asupra acesteia, atacurile la adresa oficialilor europeni, amenintarea opozitiei cu procese pentru “defaimarea tarii” – arata un singur lucru. Din punct de vedere al standardelor democratiei occidentale oamenii acestia nu sunt normali. „

Miron Damian:„Intr-un regim totalitar adevărul este dictat de puterea politică. Pentru asta există un ”Minitrue”, un ”Minister al Adevărului”, precum e cel din povestea lui Orwell, o aplicare a tehnicii propagandistice a marii minciuni. Sau un “Consiliu Național de Etică”, în cazul nostru. Lysenkoismul reprezintă aplicarea acestui modus operandi în domeniul științific. Iar numele nu face referire la o poveste, ci la un episod cât se poate de real și de tragic.”

Citeste totate articolele din Contributors.ro