Utilizatorii principalelor trei retele de telefonie mobila din Romania, Orange, Vodafone si Cosmote, vor putea plati taxele de parcare prin intermediul unui mesaj text, informeaza compania Astinvest intr-un comunicat de presa. Serviciul SMSparking.ro se adreseaza institutiilor publice sau regiilor autonome care au in subordine administrarea parcarilor din zonele publice urbane si va avea ca beneficii reducerea costurilor pentru toate partile implicate.

SMSParking.ro ofera suport de tranzactionare prin SMS, pe numere scurte (7xyz), cu valori cuprinse intre 0.30 - 3 EUR + TVA, pentru principalii operatori de telefonie mobila din Romania: Vodafone Romania. Pentru utilizatorul final, plata se face trimitand un SMS cu numarul de inmatriculare al autovehiculului la un numar scurt, cu suprataxa (7xyz), in functie de localitate, moment in care este taxat instant si primeste un SMS de confirmare, prin care se mentioneaza datele de identificare ale platii (numar de inmatriculare, interval orar de valabilitate, cod tranzactie si localitatea). Timpul pe care un utilizator il va aloca de acum inainte pentru plata unei parcari este de maxim 15 secunde, timp necesar pentru compunerea SMS-ului.

Telefonul mobil este cel mai utilizat mijoc de comunicare din Romania, conform studiului ANCOM, in semestrul 1 2009 existand 24,4 milioane de utilizatori activi de telefonie mobila (135% din populatia Romaniei) dintre care: 14,75 milioane de utilizatori cu cartele preplatite de telefonie mobila active si 9,66 milioane de utilizatori cu abonament de telefonie mobila.

SMSParking este o solutie dezvoltata in Romania, de catre ASTINVEST, companie fondata in 1997, cu sediul in Baia Mare.