Comisarul european pentru Agricultura, Dacian Ciolos, a declarat la RFI ca va incerca sa tina cont de realitatea din fiecare stat membru al Uniunii Europene, atunci cand va reforma Politica Agricola Comuna. Ciolos se afla la Salonul Agriculturii din Franta, eveniment foarte mediatizat la Paris si care tine pana pe 7 martie.

"Eu sunt constient ca apropierea de Franta ma ajuta sa inteleg specificul agriculturii franceze, dar vreau sa va spun ca in momentul de fata fac eforturi mari si din punct de vedere al timpului si al energiei pe care o concentrez, pentru a cunoaste cat mai bine si agriculturile altor state membre, pentru ca nu putem sa facem o reforma a Politicii Agricole Comune care sa fie doar in avantajul unor state membre si in dezavantajul altora", declara Ciolos.

"Noi trebuie sa gasim la nivel comunitar tocmai numitorul comun al unei politici comune printre cele mai vechi, daca nu cea mai veche din Uniunea Europeana, politica ce a stat la baza constructiei europene si din acest punct de vedere, voi incerca sa fiu cat mai echidistant posibil pe de o parte, dar si cat mai apropiat de realitatile terenului din agricultura statelor membre din Uniunea Europeana", explica Dacian Ciolos.

Comisarul european se afla la Salonul Agriculturii din Franta, eveniment foarte mediatizat la Paris si care tine pana pe 7 martie.

Agricultorii francezi trec printr-o adevarata perioada de deruta si unii dintre ei au decis chiar sa profite de mediaticul eveniment de la Porte de Versailles, pentru a-si face auzite revendicarile.