Liderul europarlamentarilor PSD, Adrian Severin l-a criticat duminica pe potentialul candidat al Romaniei la postul de comisar european, Dacian Ciolos.

"Nu cred ca domnul Ciolos este unitatea de masura a patriotismului. Sunt patriot de un ciolos, sunt patriot de doi ciolos, si asa mai departe. Noi, in acest moment, ducem o dezbatere foarte dura la nivelul PE si al PES, si aceasta nu este in legatura cu domnul Ciolos, pe care eu personal nici nu-l cunosc. Daca l-as vedea aici in sala, nu il recunosc, nu stiu cine este. Dar daca eu nu stiu cine este, va imaginati cat este dansul de cunoscut in UE. Discutia nu este despre domnul Ciolos, ci despre domnul Barosso", a spus Severin, citat de Mediafax.

El a adaugat ca, din punctul sau de vedere, candidatul politic pentru functia de comisar european, este "infinit preferabil" candidatului tehnician.

"Acolo (la Comisia European, n.r.) nu ma duc sa fiu tehnocrat si sa spun la ce adancime trebuie pusa samanta, ci trebuie sa ma duc sa fiu om politic", a opinat Severin.

"Nu putem, si acum vorbesc nu numai ca membru al Parlamentului European sau al prezidiului PES, ci ca umil membru al BPN al PSD, si o spun foarte clar: PSD nu poate vota pentru domnul Barosso, candidatul dreptei europene, si nu poate vota pentru domnul Ciolos, consilierul presedintelui Basescu. Punct si de la capat", a spus Severin, raspunzand unei intrebari care viza nominalizarea lui Dacian Ciolos pentru portofoliul de comisar european, din partea Romaniei.

"Nu am niciun fel de dubiu ca un comisar social-democrat este singurul pe care il voi sustine, eu si colegii mei europarlamentari romani. Este o decizie luata deja in grupul parlamentar social-democrat al Parlamentului European", a conchis Severin.

Fostul ministru al Agriculturii, Dacian Ciolos, este luat in discutie pentru postul de comisar european in domeniul agriculturii, iar Romania beneficiaza de sustinerea Frantei, Germaniei si Poloniei pentru a obtine acest portofoliu in cadrul Comisiei Europene.