Ministerul Afacerilor Externe saluta votul de investire acordat miercuri de Parlamentul European noii Comisii Europene si spune ca acesta se constituie intr-un semnal de sustinere solida pentru echipa condusa de presedintele Jean-Claude Juncker, potrivit Agerpres.

''Votul de astazi este, totodata, un vot pentru Europa si pentru relansarea proiectului european. MAE isi exprima satisfactia fata de derularea procesului de numire a noii Comisii in linie cu calendarul stabilit, ceea ce va permite acesteia preluarea mandatului la 1 noiembrie. Intr-o noua configuratie, cu portofolii judicios distribuite, cu o echipa puternica din care face parte un nou comisar roman in persoana Corinei Cretu, Comisia, sub conducerea lui Jean-Claude Juncker, detine premise favorabile pentru a atinge obiectivele majore ale Uniunii Europene vizand cresterea economica, crearea de noi locuri de munca, proiectarea unei actiuni eficiente si robuste in plan extern si consolidarea parteneriatului transatlantic intr-un spatiu de democratie si securitate fundamentat pe valori comune'', se arata intr-un comunicat MAE transmis AGERPRES.

Totodata, MAE se declara increzator ca noua Comisie isi va putea aduce contributia majora la consolidarea proiectului european, raspunzand in acelasi timp asteptarilor cetatenilor europeni.

''Suntem increzatori ca noua Comisie va garanta respectarea pe deplin si fara discriminare a drepturilor si libertatilor fundamentale ale tuturor cetatenilor europeni si ca va sprijini Republica Moldova in sensul obtinerii unui avans decisiv pe calea integrarii europene a acesteia. Romania va colabora indeaproape cu noua Comisie pentru ca impreuna sa facem Europa mai unita, mai solidara, sa o aducem mai aproape de cetateni, sa consolidam profilul sau de atractivitate si competitivitate in plan global si sa convingem ca Uniunea Europeana, ca si constructie politica, este singurul proiect viabil pentru statele membre. Ministerul Afacerilor Externe adreseaza felicitari presedintelui Juncker si echipei sale si ii doreste succes in indeplinirea mandatului sau'', adauga sursa citata.

Noua Comisie Europeana, condusa de luxemburghezul Jean-Claude Juncker, a primit miercuri, la Strasbourg, votul de investitura din partea Parlamentului European. Comisia Juncker isi va putea incepe astfel activitatea la 1 noiembrie, mandatul actualei CE conduse de Jose Manuel Barroso urmand sa se incheie pe 31 octombrie.