Peste 1.000 de comercianti online au organizat campanii de Black Friday pe 18 noiembrie. Valoarea medie a platii a fost 450 lei, o cincime dintre tranzactii au fost in rate - raport NETOPIA mobilPay

de Vlad Barza     HotNews.ro
Vineri, 25 noiembrie 2016, 14:54 Actualitate | Black Friday 2016

Peste 1.000 de comercianţi online din România, aflaţi în portofoliul NETOPIA mobilPay, au organizat campanii de Black Friday pe 18 noiembrie. Cele mai mari tranzacţii intermediate de procesator au depăşit valoarea de 10.000 lei, majoritatea fiind pentru produse de mobilier, accesorii pentru casă şi fashion. Peste 22% dintre plăţile de Black Friday au fost în rate, cu cardul de credit, faţă de 5%, ponderea tranzacţiilor online în rate raportată de NETOPIA mobilPay în luna octombrie a acestui an.

Potrivit datelor companiei de plăţi electronice, majoritatea cumpărăturilor de Black Friday, peste 47%, au fost făcute până în ora 12:00, pentru produse IT&C şi fashion. Valoarea medie a plăţilor s-a situat, anul acesta, la circa 450 lei, faţă de 500 lei, anul trecut, însă s-au remarcat şi plăţi record, precum şi multe tranzacţii în Bitcoin.

Astfel, cele mai mari sume procesate de companie la ediţia de anul acesta au depăşit ordinul zecilor de mii de lei. Cea mai mare tranzacţie a valorat mai bine de 20.000 lei, pentru mobilier şi accesorii home & deco, urmată de o alta ce a atins peste 14.000 lei tot pentru accesorii de casă, respectiv 10.000 lei pentru articole de îmbrăcăminte.

„A fost un Black Friday alert, cu un număr mare de comercianţi (...) Într-o singură zi s-a înregistrat echivalentul a 30% din totalul plăţilor în moneda digitală intermediate într-o lună normală, iar coşul mediu achitat în Bitcoin de Black Friday s-a ridicat la 1.000 lei”, spune Antonio Eram, CEO şi Fondator al NETOPIA mobilPay.

Şi la ediţia de anul acesta s-a remarcat o intenţie mai mare de cumpărare, în condiţiile în care valoarea totală a plăţilor respinse pe motiv de fonduri insuficiente s-a ridicat la 15 mil. lei.

În ceea ce priveşte achiziţiile online în rate intermediate de companie, acestea au reprezentat 22% din totalul plăţilor procesate pe 18 noiembrie, în condiţiile în care, pe toată luna octombrie, doar 5% din plăţile online sunt realizate cu cardul de credit, în rate fixe.

Valoarea medie a cumpărăturilor  în rate a fost de 850 lei (cca 200 euro), dublu faţă de media plăţii integrale,  în timp ce valoarea medie a tranzacţiilor în mai mult de 6 rate s-a ridicat la 940 lei, iar a celor de mai mult de 10 rate la 960 lei.


Citeste mai multe despre   [P] 1000 inseamna mai mult decat un numar

Angajatii sunt resursa cea mai importanta in orice companie, iar in cazul unui business de servicii, succesul se bazeaza pe resurse umane competente si implicate, care aduc plus valoare in relatia cu clientii. Societe Generale European Business Services, centrul care ofera servicii profesionale cu valoare adaugata in domenii precum finante, achizitii, resurse umane, KYC (Know Your Customers) si servicii de IT pentru grupul Societe Generale, a ajuns la pragul de 1000 de angajati in doar 6 ani de la infiintare.

626 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
SONDAJ Este invatamantul profesional o solutie pentru lipsa fortei de munca calificate pe piata din Romania?

SONDAJ Este invatamantul profesional o solutie pentru lipsa fortei de munca calificate pe piata din Romania?

Invatamantul profesional a fost vazut in Romania ca o optiune care nu iti ofera foarte multe perspective de viitor. Astfel, foarte multi parinti si elevi prefera calea liceului si apoi a unei facultati care, de cele mai multe ori, produce someri pe banda rulanta.
(Sondaj sustinut de Asociatia Nationala a Industriei Textilelor din Romania)
1. Sunteti pro sau contra invatamantului profesional din Romania?
(Un singur răspuns posibil)
 • Pro - mi se pare o alternativa buna
 • Contra - nu iti ofera prea multe posibilitati profesionale pe piata muncii
 • Nu ma intereseaza, oricum voi trai pe banii parintilor
2. Considerati ca scoala profesionala ar putea fi o solutie pe termen mediu si lung pentru reducerea somajului?
(Un singur răspuns posibil)
 • Da
 • Nu
 • Nu stiu, nu ma intereseaza
3. Considerati viabila alegerea unei scoli profesionale in detrimentul unui liceu, mai ales in zonele unde economia nu este foarte diversificata?
(Un singur răspuns posibil)
 • Da
 • Nu
 • Nu stiu, nu ma intereseaza
4. Credeti ca este mai utila o scoala profesionala axata pe domenii unde exista o lipsa acuta de personal calificat sau o universitate care produce pe banda rulanta absolventi intr-un domeniu fara cautare pe piata muncii?
(Un singur răspuns posibil)
 • O scoala profesionala - sanse mai mari de angajare
 • Universitatea ramane universitate - diploma e importanta
 • Nu stiu, nu ma intereseaza


Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Sâmbătă