Resursele de apa minerala, retelele de distributie extinse pe tot teritoriul tarii si experienta dobandita din activitatea cu ape minerale au fost principalele argumente in favoarea acestei manevre.

Un singur lucru le-a stat in cale: vremea destul de ploiasa de anul trecut si de la inceputul acestui an, care le-a dat peste cap calculele de investitii. Dar noii intrati spun ca nu renunta, ba chiar vor sa-si extinda afacerile in imbutelierea de bauturi racoritoare.

Trei imbuteliatori traditionali de ape minerale Romaqua, Perla Harghitei si Bibco Biborteni au intrat in ultimul an pe acesata piata sau si-au extins investitiile in linii de imbuteliere de bauturi racoritoare.

Toti trei au parteneriate cu firme germane, in special firma germana Doehler, de la care si-au cumparat o parte din liniile de imbuteliere, dar si concentratele pentru fabricarea bauturilor racoritoare.

Imbuteliatorul apelor minerale Perla Harghitei a intrat in toamna anului trecut pe piata bauturilor racoritoare. Am vrut sa ne diversificam produsele, si cum distribuitorii nostri vindeau deja bauturi racoritoare ale altor producatori ne-am gandit ca ar fi rentabil sa intram pe aceasta piata.

Distribuitorii nostri ne spuneau ca cererea este in crestere , spune Puskas Istvan, directorul de vanzari de la Perla Harghitei.