Presedintele Ion Iliescu a refuzat, ieri, sa comenteze rezultatele alegerilor, precizand ca va face acest lucru dupa turul al doilea, dar a apreciat ca rata absenteismului la locale este relativ stabila fata de anul 2000, altele fiind “problemele care merita analizate”.

Seful statului a declarat ca este prematur sa faca vreun comentariu in privinta rezultatelor alegerilor locale. El a adaugat ca este treaba partidelor sa faca propriile analize si sa traga concluziile. “Vom avea timp ca sa analizam si impreuna unele lucruri”, a mai spus Iliescu.

In privinta absenteismului inregistrat la scrutinul din 6 iunie, presedintele Iliescu a precizat ca prezenta redusa la urne este un proces mai general, specific nu doar Romaniei.

“Initial, asta a fost si prima mea reactie: un mare absenteism, dar, daca privim mai atent si comparam cifrele, nu este o diferenta foarte mare in ceea ce priveste prezenta la vot fata de anul 2000. Deci, e o situatie relativ stabila din acest punct de vedere. Altele sunt problemele care merita analizate”, a afirmat seful statului, raspunzand unei intrebari.

Referindu-se la rezultatul obtinut de Mircea Geoana in alegerile locale, Ion Iliescu a declarat: “A incercat si este o experienta utila pentru formarea unui om politic”.