"Parerea mea este ca alegerile locale au fost un cartonas galben pentru noi si, daca nu intelegem sa luam masuri de fond, va veni cartonasul rosu", a spus Ponta.

El a aratat ca PSD trebuie sa ia masuri nu numai pe plan local, dar si pe plan central, oriunde au fost rezultate foarte proaste.

Ponta a precizat ca rezultatele au fost bune acolo unde a existat curajul de a fi luate din timp masuri, exemplificind cu Gorj, judetul de care raspunde si cu Ilfov, organizatie din care face parte.

Potrivit lui Ponta, nu conteaza daca cineva din partid este baron, conteaza daca populatia il percepe ca baron. "Este clar ca sint oameni care nu mai aduc beneficii si trebuie sa intelegem si sa luam masuri din timp oriunde au fost rezultate foarte proaste si surprize neplacute", a spus Ponta.

El considera ca PSD trebuie sa dea mesaje prin care sa dovedeasca ca este un partid de stinga si a criticat atitudinea fata de sondaje. Ponta a aratat ca este foarte grav ca PSD s-a bazat pe sondaje care s-au dovedit gresite si "nu au spus realitatea", ci ceea ce dorea partidul sa auda.

Victor Ponta a aratat ca, din acest punct de vedere, PSD are nevoie de oameni care sa spuna lucrurile neplacute, adaugind ca este nevoie de Ioan Rus pentru ca acesta este unul dintre putinii oameni care spun lucrurile neplacute.

El a mai afirmat ca in aceasta saptamina trebuie facute analize in toate zonele si nu trebuie acoperite pierderile. "Nu mai este timp suficient pentru alte strategii, ci doar de schimbari de fond, pentru ca nu mai este o problema de imagine, ci de fond", a adaugat Ponta.

Victor Ponta a aratat ca are mare incredere ca vor fi luate aceste masuri si ca la sfirsitul acestei saptamini fiecare vicepresedinte va trebui sa prezinte evaluarile din zonele respective.

"Daca mergea prost la Gorj imi asumam responsabilitatea, fiecare trebuie sa-si asume responsabilitatea", a mai spus Ponta.

In legatura cu situatia de la Bucuresti, Ponta a spus: "Astept si sint convins ca Dan Ioan Popescu va prezenta analiza necesara".