Oficiali ai Renault si Automobile Dacia Pitesti au vizitat localitatea Plovdiv in luna mai pentru a primi oferte de la 46 de companii bulgare interesate sa colaboreze cu constructorii auto francez si roman, conform editiei online a SpeedPress.

Pe platforma de la Pitesti s-au instalat in ultimii ani opt furnizori internationali: Valeo, Euro APS, Johnson Control, ACI, Piroux, Iri, MCI Ingenierie, Metal Impex. Conducatorii bulgari vor putea cumpara autoturismul Logan de la inceputul anului 2005.

Modelul Logan va fi vandut sub marca Dacia in Romania, Europa Centrala si de Est, Africa si Orientul Mijlociu, in timp ce pe pietele din Rusia, Iran si Columbia, vehiculul urmeaza sa fie comercializat sub marca producatorului francez. Renault estimeaza ca productia globala a modelului Logan, va atinge, in anul 2010, 700.

000 de unitati, dupa deschiderea in urmatorii ani, a unor capacitati de productie in Rusia si Iran, in urma unor investitii de 230 milioane de euro si, respectiv, 300 milioane de euro. Investitiile Renault la societatea Automobile Dacia Pitesti au insumat aproximativ 490 milioane de euro, din care peste 200 milioane de euro exclusiv pentru productia noului model.

Presedintele Renault, Louis Schweitzer, a indicat recent ca productia noului model la uzina Dacia din Pitesti este prevazuta sa ajunga, anul viitor, la o cadenta de 200.000 de unitati, la care se adauga aproximativ 150.000 de colectii CKD care vor fi livrate pe alte piete.