Potrivit Inspectoratului de Politie al Judetului Constanta, grupul era constituit din 13 turci, trei sirieni, doi irakieni, un belgian de origine araba si un iordanian. In 1999 si 2000, ei si-au infiintat una sau mai multe societati cu raspundere limitata in Bucuresti si Constanta, declarand in fals datele necesare la Registrul Comertului, dupa care au efectuat numeroase operatiuni bancare.

Banii rezultati din activitati ilicite erau tranferati in conturile lor din strainatate. Conform expertizei contabile facuta in aceasta cauza, in total, catre banca MHH Company Beirut - Liban, prin patru banci romanesti, au fost transferati 82.142.980 de dolari si 256.320 de marci, reprezentand avans marfa, la importuri care nu au mai fost niciodata facute.

Toti membrii grupului au parasit Romania, ei fiind cercetati de catre procurorii Parchetului Tribunalului Constanta, in lipsa, sub acuzatiile de spalare de bani, fals intelectual, fals material in inscrisuri oficiale si uz de fals.

Potrivit unor surse judiciare, inainte de a pleca din tara, administratorii firmelor fantoma au dat dispozitie bancii libaneze sa transfere banii trimisi din Romania in alte conturi.

In ultimii ani, prin infiintarea de "firme fantoma" si desfasurarea de activitati comerciale ilicite, zeci de milioane de dolari au fost transferati in strainatate.